Dünyanın en itibarlı 10 üniversitesi

Dünyanın en itibarlı üniversitelerinin açıklandığı 2012 sıralamasında, ABD'nin Harvard ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversiteleri ilk iki sırayı alırken, ODTÜ de ilk 100 içinde yer aldı.Times Higher Education dergisinin tüm dünyadan 17

Dünyanın en itibarlı 10 üniversitesi

Dünyanın en itibarlı üniversitelerinin açıklandığı 2012 sıralamasında, ABD'nin Harvard ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversiteleri ilk iki sırayı alırken, ODTÜ de ilk 100 içinde yer aldı.

Times Higher Education dergisinin tüm dünyadan 17 bin akademisyenin görüşüne göre yaptığı ve bu yıl ikincisini yayınladığı sıralamada, ODTÜ 96. sırada yer aldı.

Yüksek öğretimde "saygınlık" niteliğinin de önemli olduğuna dikkati çeken dergi, sıralamada ilk 100'ün Amerikan üniversitelerinin egemenliğinde bulunduğuna, İngiltere'nin saygın eğitim kurumlarından Cambridge ve Oxford'un ilk 10'da yer almasına karşılık diğer İngiliz üniversitelerinin önceki sıralamaya göre düşüş gösterdiğini, Asya üniversitelerinin ise yükselişe geçtiğini belirtti.

Derginin listesine göre ilk 10 en itibarlı üniversite şöyle sıralandı:

1- Harvard (ABD)

2- MIT (ABD)

3- Cambridge (İngiltere)

4- Stanford (ABD)

5- California, Berkeley (ABD)

6- Oxford (İngiltere)

7- Princeton (ABD)

8- Tokyo (Japonya)

9- University of California Los Angeles

10- Yale (ABD)

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam