Dünyanın bir ucundan D.Karadeniz'e gelin geldi!

Ordu’nun Kumru ilçesinde Brezilya vatandaşı ve Hristiyan olan Lessman Vanessa, Müslümanlığı seçerek 'Zeliha' adını aldı.   Almanya’da yaşayan Kumrulu Samet Aça vasıtasıyla İslamiyet ile tanışan ve okuyup araştırarak Müslüman olmaya karar veren 26 yaşındak

Dünyanın bir ucundan D.Karadeniz'e gelin geldi!
Ordu’nun Kumru ilçesinde Brezilya vatandaşı ve Hristiyan olan Lessman Vanessa, Müslümanlığı seçerek 'Zeliha' adını aldı.
 
Almanya’da yaşayan Kumrulu Samet Aça vasıtasıyla İslamiyet ile tanışan ve okuyup araştırarak Müslüman olmaya karar veren 26 yaşındaki Lessman Vanessa, misafir olarak bulunduğu Kumru ilçesinde Müftülüğü başvurarak İslamiyete geçmek istediğini belirtti.
Kumru İlçe Müftülüğü'nde gerçekleştirilen ihtida merasimi Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi İbrahim Ethem Arın’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kumru Müftü Vekili Nihat Yıldırım, tevhid inancının özelliklerini açıklayarak İslam dini hakkında genel bilgiler verdi.
 
İhtida merasimi Vanessa’nın Kelime-i Şehadet getirmesi ve dua ile son buldu. İlçe Müftülüğü tarafından ‘İhtida Belgesi’ takdim edilen Lessman Vanessa ‘Zeliha’ ismini aldı. Zeliha’ya Kur’anı Kerim-Meali, Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi.
Müslüman olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Zeliha, uzun bir süredir İslam dinine ilgi duyduğunu, araştırma yaptığını, Müslümanlığı benimsediğini ve Müslümanlığa inandığını ifade etti.
 
1-583.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam