Düğüne yetişemeyen damat geline kavuştu

Yetişemediği için kendi düğünü damatsız yapılan uzman çavuş Nebi Eraslan, Sumbas ilçesine bağlı Armağanlı köyündeki baba evine geldi.Hakkari'de görev yapan ve yol güvenliği nedeniyle düğününe yetişemeyen uzman çavuş, geline kavuştu.Yetişemediği için kendi

Düğüne yetişemeyen damat geline kavuştu

Yetişemediği için kendi düğünü damatsız yapılan uzman çavuş Nebi Eraslan, Sumbas ilçesine bağlı Armağanlı köyündeki baba evine geldi.

Hakkari'de görev yapan ve yol güvenliği nedeniyle düğününe yetişemeyen uzman çavuş, geline kavuştu.

Yetişemediği için kendi düğünü damatsız yapılan uzman çavuş Nebi Eraslan, Sumbas ilçesine bağlı Armağanlı köyündeki baba evine geldi. Düğün sonrası birbirlerine kavuşabilen Nebi Eraslan ile eşi Fidan Eraslan, daha sonra Kayseri'deki evlerine gitti.

Uzman Çavuş Nebi Eraslan'ın babası Salih Eraslan (56),yaptığı açıklamada, yol güvenliği nedeniyle karayoluyla gelemeyen oğlunun, görev yaptığı Hakkari'den askeri helikopterle Elazığ'a, oradan İstanbul aktarmalı olarak uçakla Adana'ya geldiğini bildirdi.

Üç yıllık uzman çavuş olan oğlunun görev yerinin Kayseri olduğunu ve geçici görevle Hakkari'de görevlendirildiğini belirten Eraslan, şunları söyledi:

"Oğlum geçici görevle Hakkari'de görev yapıyordu. Aralık ayına kadar orada kalacak. Düğünden önce evlerini Kayseri'de tutmuştuk.

Daha önceden düğün davetiyelerini dağıttığımız için düğün merasimini ertelememeyi uygun gördük.

Kendisi telefonda düğün günü aradı. (Ben varmışım gibi eğlenin, yokluğumu hissettirmeyin) dedi. Ama geldiğinde buruktu. Gelinin ailesiyle görüştüler, farklı bir merasim yapmamayı uygun gördük.

Komutanları da kendisine üzüldüklerini, ama güvenlik gerekçesiyle gecikme olduğunu söylemişler. Askeri helikopterle göndererek mağduriyetini giderdiler.

Kayseri'deki evlerine geçtiler. Oğlumu geç de olsa buraya gönderen komutanlara çok teşekkür ederim.

 İki gün de geç gelse önemli olan sağlıklı gelmesi. Küçüklükten beri askerlik hayali vardı. Sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli oldu. Aralık ayına kadar Hakkari'de görevine devam edecek."

Dede İbrahim Eraslan (80) ise torununun dönmesine sevindiklerini belirterek,

"Torunumla gurur duyuyorum. Düğünler ertelenebilir, ama vatan daha önemlidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam