Düğüne yamaç paraşütü ile gitti

  Trabzon'un Maçka ilçesinde, düğün törenlerinin hafızalarda daha kalıcı olmasını isteyen gelin ile damat, gelinlik ve damatlıklarını giyip köylerindeki bir tepeden yamaç paraşütüyle atlayarak düğünün yapılacağı restoranın bahçesine indi.  Fransa'da oto t

Düğüne yamaç paraşütü ile gitti

  Trabzon'un Maçka ilçesinde, düğün törenlerinin hafızalarda daha kalıcı olmasını isteyen gelin ile damat, gelinlik ve damatlıklarını giyip köylerindeki bir tepeden yamaç paraşütüyle atlayarak düğünün yapılacağı restoranın bahçesine indi.

 

 

Fransa'da oto tamirciliği üzerine çalışan Tuncay Dizdaroğlu (37) ile Ayşe Dizdaroğlu (26) evlilik için karar aldı. Aynı zamanda akraba olan çift, düğün törenini memleketleri Maçka ilçesine bağlı Yazlık köyü yakınında, Altındere Vadisi'ndeki bir restoranda yapmaya kararlaştırdı.

 

10 yıldır yamaç paraşütü ile uçan Tuncay Dizdaroğlu, düğünün yapılacağı alana da yamaç paraşütüyle inmeyi Ayşe Dizdaroğlu'na teklif etti. Ayşe Dizdaroğlu da düğün öncesi farklı bir heyecan yaşamak düşüncesiyle teklifi kabul etti. Bunun üzerine çift, düğünden birkaç gün önce köylerinin üst kısmındaki bir tepeden restoranın yakınındaki Velizano düzlüğüne yamaç paraşütüyle bir deneme uçuşu yaptı.

 

Düğün günü hazırlıklarını tamamlayan çift, gelinlik ve damatlıklarını giydi, yamaç paraşütü yapan iki arkadaşlarını da yanlarına alarak köyün yukarı kısmındaki 900 rakımlı tepeye çıktı. Bu sırada davetliler de restoranın bahçesinde gelin ile damadı beklemeye başladı.

 

Aynı paraşütü kullanan çift, törenin saati yaklaşınca arkadaşlarının da yardımıyla kendilerini tepeden boşluğa bıraktı. Bu sırada arkadaşları da iki ayrı paraşütle çifte eşlik etti. Yaklaşık 10 dakikalık uçuşun ardından çift, 400 rakımlı Altındere Vadisi'nde, restoranın yakınındaki alana, davetlilerin alkışları arasında güvenli iniş yaptı. Ardından da diğer yamaç paraşütçüleri alana indi. Davetliler, çifti, cesaretleri ve kendilerine yaşattıkları bu unutulmaz anıdan dolayı tebrik etti.

 

-Fransa'daki çiftlerden etkilendi-

 

Damat Tuncay Dizdaroğlu, atlayışın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'da iş yeri olduğunu ve yaklaşık 10 yıldır yamaç paraşütü ile uçtuğunu ifade ederek, "Bu benim hobim, her gittiğim yerde uçuyorum. Daha önce benzer bir uçuşu Fransa'da gördüm. Gelin ve damat tören alanına yamaç paraşütüyle gelmişti. Eşime aynı şeyi teklif ettim, onun da bu heyecanı tatmasını istedim, o da kabul etti" dedi.

 

Düğünden birkaç gün önce başarılı bir deneme uçuşu yaptıklarını anlatan damat Dizdaroğlu, "Düğün günümüzde de başarılı bir uçuş gerçekleştirdik. Bizim için çok önemli bir gün. Bu günü hiç unutmayacağız. Eşim ile önümüzdeki yıllarda da buraya gelip yamaç paraşütü yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

Trabzon'un, özellikle de Maçka'nın yamaç paraşütü için çok uygun olduğunu ifade eden damat Dizdaroğlu, bu tür sportif etkinlikleri seven ve meraklı olanları ilçeye davet etti.

 

-Düğün heyecanına, yamaç paraşütü heyecanı eklendi-

 

Gelin Ayşe Dizdaroğlu ise uçuşun kendisini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

 

"Düğün gününün bir heyecanı vardı, bunun üstüne yamaç paraşütü ile atlamak da eklendi. Deneme uçuşunun ardından bu ikinci uçuşum. İlk başlarda heyecan ve korku oldu. Ama uçuş sırasında eşime olan güvenim sayesinde korkumu yendim, çok güzel bir uçuş gerçekleştirdik. Düğünümüzün hafızalarda daha kalıcı olması için böyle bir girişimde bulunduk. Düğünümüzdeki bu ayrıntıyı eminim hiç kimse ömür boyu unutmayacak" ifadelerini kullandı.

 

Dizdaroğlu çifti, düğün töreninin ardından dünya evine girdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler