Düğüne harcadığımız para arttı

 İstanbul'da Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nı düzenleyen Patika Fuarcılık Genel Müdürü Cılga, "Geçen yıl bir düğün için en az 10 bin lira harcanıyordu, bu yıl 15 bin liraya çıktı" dedi. Gelinlikten çiçeğe, davetiyeden çikolataya yaklaşık 22 iş kolunu kapsaya

Düğüne harcadığımız para arttı

 

İstanbul'da Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nı düzenleyen Patika Fuarcılık Genel Müdürü Cılga, "Geçen yıl bir düğün için en az 10 bin lira harcanıyordu, bu yıl 15 bin liraya çıktı" dedi.
 
Gelinlikten çiçeğe, davetiyeden çikolataya yaklaşık 22 iş kolunu kapsayan evlilik sektörü, her yıl evlenen çiftlerin ve sektöre katılan yeni firma sayısının artmasıyla birlikte giderek büyüyen bir endüstri haline geldi. Sektör yaklaşık 8 milyar liralık büyüklüğe ulaştı.
 
Yılda 500 bin kişi evleniyor
 
Türkiye'de son 10 yılda her yıl ortalama 500 bin kişi evleniyor ve çiftler düğün hazırlıklarında organizasyon şirketlerinden daha çok destek almaya başladı ve bu şirketlerin sayısı 1500'e ulaştı. Çiftlerin belirli bir tema üzerine kurgulanmış düğünleri tercih etmesiyle birlikte dekorasyondan müziğe, yemekten eğlenceye kadar tüm detayları planlayan organizasyon firmaları, evlilik sektörünün en önemli iş kollarından birini oluşturuyor.
 
3 milyar liralık ticaret hacmi
 
Hem çiftlerin daha kusursuz düğün yapma istekleri hem de ihracatın etkisi nedeniyle bu yıl düğünlere ayrılan bütçe yüzde 50 artış gösterdi. İstanbul Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nı düzenleyen Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, "Geçen yıl ayrılan bütçe en az 10 bin liraydı, bu yıl ise 15 bin liraya çıktı" dedi. Cılga, "Bu yıl fuara ev dekorasyon ürünlerini de dahil ettik. Bu nedenle geçen yıl 1 milyar lira olan ticaret hacminin bu yıl 3 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
60 bin ziyaretçi bekleniyor
 
Didem Cılga, 11-13 Ocak tarihleri arasında 11'incisi düzenlenecek olan Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nı geçen yıl 48 bin 750 kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl bu sayının 60 bine çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Gelinlikten davetiyeye, çiçekten şekerlemeye 300'ün üzerinde firmanın katılacağı fuarda Zeynep Tunuslu, Levon Kordonciyan ve Özlem Süer gibi modacılar da düzenleyecekleri defilelerle koleksiyonlarını tanıtacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam