Dr. Yusuf Bahadır uyarı yaptı!

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Yusuf Bahadır, oruç tutan kişilerin iftardan sonra kan bağışlamalarında bir sakınca bulunmadığını bildirdi.Bahadır, yaptığı yazılı açıklamada, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu, Ramazan ayı

Dr. Yusuf Bahadır uyarı yaptı!

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Yusuf Bahadır, oruç tutan kişilerin iftardan sonra kan bağışlamalarında bir sakınca bulunmadığını bildirdi.

Bahadır, yaptığı yazılı açıklamada, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu, Ramazan ayında da kan ihtiyacının azalmadığını, her zamanki gibi devam ettiğini belirtti.

Ramazanda kan bağışında önemli düşüş yaşandığını ifade eden Bahadır, kan bağışının orucu bozmamasına rağmen, halkın oruçluyken bağışlamaktan kaçındığını vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bu sebeple Trabzon Kızılay Kan Merkezi olarak, Ramazan ayı boyunca çalışmalarımıza iftardan sonra devam ediyoruz. Halkımızı Zağnos Vadisi ramazan etkinliklerinde saat 20.30-01.00 arası kan bağışlamaya davet ediyoruz. Ayrıca il ve ilçelerde bulunan camilerde teravih namazı sonrası kan alımı gerçekleştiriyoruz. 18-65 yaş arası ciddi sağlık sorunu olmayan herkes kan bağışlayabilir. Oruç tutan kişilerin iftardan sonra kan bağışlamalarında bir sakınca yoktur. Kan bağışı esnasında gerekli değerlendirme ve ölçümler doktor tarafından yapılarak kan alımı gerçekleştirilebilir. bu sebeple halkımız gönül rahatlığıyla kan bağışında bulunabilir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam