Dövülen Suriyeli çocuğun artık yüzü gülüyor

İzmir Basmane Meydanı'nda ekmek parası kazanmak için mendil satarken, esnaf tarafından darp edilen Suriyeli küçük Ahmed'in fotoğraflarının basına yansımasıyla Türkiye ayağa kalktı.Suriyeli küçük Ahmed’in elinde; satmaya çalıştığı mendili, çıplak ayakları

Dövülen Suriyeli çocuğun artık yüzü gülüyor

İzmir Basmane Meydanı'nda ekmek parası kazanmak için mendil satarken, esnaf tarafından darp edilen Suriyeli küçük Ahmed'in fotoğraflarının basına yansımasıyla Türkiye ayağa kalktı.

Suriyeli küçük Ahmed’in elinde; satmaya çalıştığı mendili, çıplak ayakları ve kanayan burnuyla objektiflere yansıması herkesin yüreğini dağladı.

Olayın ardından Küçük Ahmed bulundu ve devletin yardım elini uzatmasıyla Ahmed’in yüzü gülmeye başladı.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Ahmed, ailesi için mendil satmaya devam edeceğini söyledi. Vücudundaki darp izlerini de gösteren Ahmed, kendisine 5 kişinin saldırdığını ifade etti.

“BURNUMDAN KAN GELİNCE ÇOK KORKTUM”

Yaşadığı acı dolu anları anlatan Ahmed Hamdo, “Abla ben mendil satıyorum. Beş kişi beni dövdü. Sonra polis geldi. Burnumdan kan akmaya başlayınca çok korktum. Maddi durumumuz kötü olduğu için satmaya devam edeceğim” dedi.

“YALNIZ KALDIĞIMDA AĞLIYORUM”

İki odalı bir evde, akrabalarıyla birlikte 12 kişi yaşayan Ahmed ve ailesi gördükleri ilgi karşısında şaşırdıklarını ifade etti. Beş çocuk annesi Gusun Ubeyd, içinin sızladığını ve oğlunu o halde görünce ağladığını söyledi. Suriye’deki savaş ortamı biter bitmez ülkelerine geri dönmek istediklerini belirten Ubeyd, "Yetişmiş insanların onu dövmesi beni rahatsız ediyor, yalnız kaldığımda ağlıyorum. Onun kanlar içindeki burnunu gördük ve anne baba olarak çok üzüldük" diye konuştu.

“AHMED MECBUREN ÇALIŞIYOR YOKSA OKUYORDU”

Ahmed’in babası Abdul Abdullah ise Ahmed’in kanlar içindeki halini sosyal medyadan gördüklerini belirterek şunları söyledi: “Bu olaydan sonra çok rahatsız olduk, bir de komşular bizi çok rahatsız etti. Bir an önce Suriye’ye dönmek istiyoruz. Suriye’deki şartların zor olmasından dolayı buradayız. Yoksa savaş ortamı bitse hemen döneceğiz. Ahmed, Türkiye’ye geldiğinden beri çalışıyor, buradaki şartlardan dolayı çalışıyor. Maddi durumu az olduğu için çalışıyor, yoksa Suriye’de okula gidiyordu."

“ŞİMDİYE KADAR AHMED’İ HİÇ DÖVMEDİK”

Abdul ve Gusun çifti, oğulları Ahmed’i şu ana kadar hiç dövmediklerini belirterek, “Şimdiye kadar Ahmed’i hiç dövmedik. Ahmed’e bu yaşına kadar herhangi bir tokat atmadığımız gibi onu kanlı halde gördüğümüzde çok etkilendik” ifadelerini kullandı.

“3 MİLYON KİŞİ İÇİN 70 MİLYON ÖLMEZ”

Mahalleli ise Suriyeli aileden ve Suriyelilerden rahatsız olduklarını dile getirdi. Suriyeli ailenin yan komşusu olan Ayşe Erkan, ailenin çevreye sürekli zarar verdiğini ve baba Abdul’un oğlunu sürekli dövdüğünü ve dilendirdiğini iddia etti. Ailenin sürekli gürültü yaptığını belirten Ayşe Erkan, “Aslı gerçeği var mı bilmiyorum. Adam, çocuklarını ve karısını dövüyor onları dilendiriyor. İkaz ettik, sabaha kadar gürültü yapıyorlar. Sabah gün ışıyınca uyuyorlar. Kaç kere polis çağırdık. Yan taraf, biz, karşı taraf mahalleli olarak rahatsızız. Kaç kere polis çağırdık. Canımızdan korkuyoruz. Valilik çare bulsun bunları sınır dışı etsin. Kahramanmaraş Valisi ne yaptı, sınır dışı etti. Kestiler insanları. Ben korkuyorum yani. Bir yerden kaç kişi çıkıyorlar. Ben Türk vatandaşıyım, TC kimliğim var. Ben oy kullanıyorum, oy topladım Başbakan için, AK Parti için, şu düştüğüm hale bak, şimdi ben kime vereceğim oyumu. 3 milyon kişi için 70 milyon kişi ölmez, ölemez. Çocuklarımız bakın öldü 30 kişi” diye konuştu.

Ayşe Erkan, ağabeyinin Suriyeli aileye iş verdiğini ancak çalışmadıklarını da öne sürerek şöyle devam etti: "Bu adam çocuğu dövüyor, karısını da dövüyor, dilendiriyor. Benim abim bunun kardeşini işe götürdü, öğlene kadar çalışmış, abim boya işleri yapıyor, bir bakmış yok, bakmış uyuyor, yatıyor. Çünkü sabaha kadar uyumuyorlar bu insanlar, çalışma yok, rahatlıkları yerinde. Bize yazık değil mi? Tamam aldık acıdık ama ne oldukları belirsiz. Bir ara birileri kaldı 10 kişi mi ne IŞİD’ciler mi neydi sonra kayboldular. Bilinmiyor ne oldukları çünkü sınır kapıları açık, alınlarında mı yazıyor terörist oldukları girip çıkıyorlar.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler