Dördüzlerin acı kaderi

Babalarının ölümünden bir hafta sonra doğan dördüzlerin ikisinin kalbi delik, ikisinin ise gelişim problemi var. Aile, babanın 28 gün eksik olan primi yüzünden emekli aylığı da alamıyor.Gaziantep'te babalarının ölümünden bir hafta sonra dünyaya gelen dörd

Dördüzlerin acı kaderi

Babalarının ölümünden bir hafta sonra doğan dördüzlerin ikisinin kalbi delik, ikisinin ise gelişim problemi var. Aile, babanın 28 gün eksik olan primi yüzünden emekli aylığı da alamıyor.

Gaziantep'te babalarının ölümünden bir hafta sonra dünyaya gelen dördüz bebeklerin dramı yürekleri dağlıyor. 2.5 aylık olan dördüzlerden ikisinin kalbi delik, ikisinin ise gelişim geriliği var. Anne Zehra Gökmen, "Bebeklerimin sosyal güvencesi yok. Ölen eşimin sigorta pirmleri 28 gün eksik olduğu için emekli maaşı da bağlatamıyorum"dedi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan amca çocukları Yılmaz Gökmen (30) ve Zehra Gökmen (25) 8 yıl önce evlendi. Çiftin evliliklerinden 7 yıl önce 'Barış' adını koydukları bir çocukları dünyaya geldi. Geçen yıl yeniden çocuk sahibi olmak isteyen ve tedavi görmeye başlayan Zehra Gökmen hamile kaldı. Dördüz bebek bekleyen ve hamileliği riskli olan kadın, geçen ekim ayında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kontrol altına alındı. Zehra Gökmen hastanede doğum için beklerken, tornacılık yapan eşi Yılmaz Gökmen ise evinin çatısını onarırken yüksek gerilim hattına dokununca akıma kapılarak, öldü.

DÖRDÜZLERİN 3'Ü KIZ BİRİ ERKEK

Gökmen'in ölüm haberi doğum için hastanede bulunan ve hayati tehlikesi olan eşine söylenmedi. Zehra Gökmen, eşinin ölümünden bir hafta sonra 3'ü kız 4 bebek dünyaya getirdi. Kızlara 'Ecrin', 'Fidan' ve 'Hebun', erkek bebeğe ise 'Şervan' adı verildi. Eşinin öldüğünü öğrenen kadın büyük üzüntü yaşarken, Gaziantep'in Eyüp Sultan Mahallesi'nde yaşayan babasının 2 göz odalı evine yerleşti. Şimdi 2.5 aylık olan bebeklerden Hebun ile Şervan'ın kalbinin delik, Ecrin ile Fidan'ın ise eksik gelişim nedeniyle kol ve bacaklarının kısa olduğu için engelli kalma riski bulunduğunu söyleyen anne Gökmen şöyle konuştu: "Bebeklerin sağlık durumu iyi değil, o nedenle hergün hastaneye gidip geliyoruz, bu da çok büyük masraf tutuyor. Sosyal güvencem yok. Eşimin SSK'ya 900 gün prim ödemiş olması gerekiyormuş, bizim 28 günümüz eksik çıktı. O nedenle emekli maaşı da alamıyorum." Dede Ethem Özkan ise, "Damadım vefat edince, kızımı çocuklarıyla birlikte yanıma aldım. Hastalıkları nedeniyle ciddi bakım ve tedavi gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler