Donmak üzere bulunan 4 günlük bebek !

 Bitlis'in Tatvan ilçesinde dün poşet içerisinde Kuran kursu önüne bırakılan ve donmaktan sona anda kurtarılan 4 günlük bebeğin hastanedeki tedavisi sürüyor.  Koruma altına alınan bebeğe sağlık çalışanları tarafından 'Umut Erdem' ismi verildi. Hastanede t

Donmak üzere bulunan 4 günlük bebek !

 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde dün poşet içerisinde Kuran kursu önüne bırakılan ve donmaktan sona anda kurtarılan 4 günlük bebeğin hastanedeki tedavisi sürüyor. 
 
Koruma altına alınan bebeğe sağlık çalışanları tarafından 'Umut Erdem' ismi verildi.
 
Hastanede tedavisi süren bebeği ziyaret eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, doktorlardan bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
 
Gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Erkan, "Polis ekiplerimize dün saat 17.00 civarında İbadullah Camii'nin avlusundaki kız Kuran kursunun önünde bir bebek bırakıldığı ihbarı geldi. Polis ekiplerimiz olay yerine hemen intikal edip bebeği alıp sağlık kontrolü amacıyla hastaneye getirdiler. Bebekle ilgili işlemler şu anda devam ediyor. Aynı zamanda bebek için sosyal hizmetlerle de irtibata geçildi ve gerekli süreç başlatıldı. Çocuğun sağlık durumunda şu anda her hangi bir problem yok. Dün biraz üşüdüğünü ve bu yüzden kan şekeri düştüğünü ve sıvı kaybı olduğunu söylemişlerdi doktor arkadaşlar. Ama şu anda gerekli ilgi gösterildikten sonra bebeğin sağlık durumu normale dönmüş durumda. Her hangi bir problemi yok. Bebeğe hastanedeki sağlık çalışanları tarafından 'Umut Erdem' ismi verildi. Polis ekiplerimizde Umut Erdem'in ailesine ulaşmak için gerekli çalışmayı yürütüyor. Amacımız biran önce aileye ulaşmaktır. Temennimiz bebeğin ailesine teslim edip normal aile ortamında büyümesini sağlamak. Bebeğin 4 -5 günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Daha göbeği düşmemiş." diye konuştu.
 
Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Onur Dede ise bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Erkek bebeğimiz ilk geldiği zaman susuz kaldığı için şekeri biraz düşüktü. Bebeğin tedavisi dünden bu yanda hastanemizde yapılmaktadır. Düne göre bu gün değerleri daha iyi durumda. Yemesi düzeldi. Sağlık durumu yarına kadar tam düzelir. Yarından itibaren bebeğimiz taburcu edilebilecek duruma gelecektir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler