Dolgu kaçak yapılıyormuş!

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da Bodrum'a geldiğinde tepki gösterdiği oteli yapan firmaya 322 bin 233 lira para cezası verildi, ayrıca binanın 2 katına yıkım kararı çıktı. Dönemin Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanarak tahsisi yapılan

Dolgu kaçak yapılıyormuş!

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da Bodrum'a geldiğinde tepki gösterdiği oteli yapan firmaya 322 bin 233 lira para cezası verildi, ayrıca binanın 2 katına yıkım kararı çıktı.

 

Dönemin Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanarak tahsisi yapılan 80 dönüm arazinin üzerine Enternasyonal Otelcilik Turizm İnşaat A.Ş. tarafından inşaatına devam edilen 650 yataklı La Blanch Island Otel'de, 16 Şubat 2012 tarihinde inceleme yapan Muğla İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Turizm Komisyonu’nun raporu, Muğla İl Genel Meclisi'nde görüşüldü.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar başkanlığındaki toplantının sonunda alınan kararda, Muğla İl Özel İdaresi'nden tadilat ruhsatı alınmadan inşaata kaçak olarak başlandığı ve devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:

 

"Muğla'nın nadir koylarından birinde, yöresel mimari tarzına uymayan 5 normal kat + 1 bodrum kat ve 5.50 metre yüksekliğinde yapılan zemin katın bir kısmı aradan bölünerek batar kat yapıldığı, binanın deniz cephesinden 7 katlı, dağ cephesinden 6 katlı bir görünümde olduğu tespit edilmiştir. Ruhsata aykırı yapılan toplam 9 bin 516 metrekarelik bölüm için yıkım kararı ve 318 bin 233 lira, ayrıca proje müelliflerine 2’şer bin lira para cezası uygulamıştır. Doğal yaşamın ve turizmin sürdürülebilirliği açısından ormanlarımız ve koylarımız çok büyük önem arz etmektedir. Bizler turizm yatırımlarına kesinlikle karşı değiliz. Ancak bölgemizdeki bu nadir orman alanları ve koylarımızın yerinde incelenerek çok iyi bir şekilde planlanmasını talep ediyoruz. Masa başından uydu haritaları üzerinden yapılan plan sonuçları bu tür doğayı katleden çirkin görüntüler yaratmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam