Dolandırıcı önce ders verdi sonra!

 Bursa'da, kimliği belirsiz bir kalpazan girdiği marketten yaptığı 18 liralık alışverişe karşılık marketçiye 200 lira sahte para verdi.Kalpazan, parayı cebine koyan marketçiyi 'İnsan paranın sahte olup olmadığına bakar, parayı kontrol et cebine öyle koy'

Dolandırıcı önce ders verdi sonra!

 

Bursa'da, kimliği belirsiz bir kalpazan girdiği marketten yaptığı 18 liralık alışverişe karşılık marketçiye 200 lira sahte para verdi.

Kalpazan, parayı cebine koyan marketçiyi 'İnsan paranın sahte olup olmadığına bakar, parayı kontrol et cebine öyle koy' diye uyarmayı da ihmal etmedi. Ardından marketçiye sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda bilgi veren kalpazan, 'Maaş aldım, şunu da bozar mısın?' diyerek ikinci sahte 200 lirayı da verdi. Daha sonra marketçi, parayı toptancıya verdiğinde sahte olduğu öğrendi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Osmangazi ilçesinde bir market işleten 40 yaşındaki 3 çocuk babası Osman Yıldırım'ın yanına iyi giyimli 30 yaşlarında kimliği belirsiz bir kişi gelerek 18 liralık alışveriş yaptı. Yıldırım'a 200 lira para veren genç, parayı kontrol etmeden cebine koyan Yıldırım'ı , "Ne yapıyorsun abi, insan bir bakar para sahte mi? Değil mi?" diye uyardı. Gencin bu çıkışı üzerine Yıldırım şaşkınlık yaşadı. Ardından marketçiye uygulamalı sahte para dersi veren genç, eliyle havaya kaldırdığı 200 lirayı Osman Yıldırım'a göstererek "Bak abi paranın sahte olup olmadığını böyle anlarsın; şeride dokunacaksın üzerinde pürüz varsa gerçek para, eğer pürüz yoksa sahte paradır." dedi. Yıldırım'ın güvenini kazanan dolandırıcı, yeni maaş aldığını belirterek ikinci kez 200 liralık banknotu Yıldırım'a bozdurdu. Bozuk parayı alan kimliği belirsiz şahıs teşekkür edip marketten ayrıldı.

 

PARALARIN SAHTE OLDUĞUNU TOPTANCI ANLADI

 

400 lira sahte parayı kasaya koyan Osman Yıldırım kendisine mal getiren toptancıya ödeme yaparken fark etmeden sahte paraları da verdi.

 

Akşam saatlerinde tekrar Yıldırım'ın işyerine gelen toptancı Yıldırım'ın ödediği paraların içerisinden 400 liranın sahte olduğunu söyledi. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Osman Yıldırım polisi arayarak haber verdi. Yıldırım'ın ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis soruşturma başlattı. Olayın ardından konuşan Osman Yıldırım "Aslında şüphelendim fakat çok düzgün giyimli ve gençti. Adam bana göz göre göre sahte para dersi verip öyle dolandırdı. Helal olsun. Ben yandım başkaları yanmasın. Esnaf arkadaşlar uyanık olsun. Hem bana ders verdi, hem de dolandırdı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam