Doğu Anadolu Bölgesi donuyor

 Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, soğuk hava etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 26, Ardahan'da eksi 19,

Doğu Anadolu Bölgesi donuyor

 

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, soğuk hava etkisini sürdürüyor.
 
Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 26, Ardahan'da eksi 19, Kars'ta eksi 18, Ağrı'da eksi 15, Erzincan ve Iğdır'da eksi 9 derece olarak ölçüldü.
 
Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 4 köy yolu ulaşıma kapalı bulunurken, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
 
Buz sarkıtları 2 metreyi buldu
 
Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.
 
Bu arada, Sarıkamış'ta evlerin çatılarında boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtlar oluştu. Bölge illerinde belediye ekipleri, şehir merkezlerinde kar ve buz temizleme çalışması yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam