Diyarbakır'da ikinci Yasin Börü operasyonu

DİYARBAKIR'da 6- 7 Ekim olayları sırasında Hür Dava Partisi (HÜDA- PAR) üyesi Yasin Börü ile birlikte 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak, dün 7 kişinin tutuklanmasının ardından polisin olayla ilgili düzenlediği operasyonda 17 kişi daha gözaltına alınd

Diyarbakır'da ikinci Yasin Börü operasyonu
DİYARBAKIR'da 6- 7 Ekim olayları sırasında Hür Dava Partisi (HÜDA- PAR) üyesi Yasin Börü ile birlikte 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak, dün 7 kişinin tutuklanmasının ardından polisin olayla ilgili düzenlediği operasyonda 17 kişi daha gözaltına alındı.
 
Diyarbakır'da 6/7 Ekim tarihlerindeki Kobani protestoları sırasında aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, gözaltına alınan 17 kişiden 7'si dün sevk edildikleri mahkeme tarfından tutuklanmıştı.
 
Cinayetlerle ilgili soruşturmasını sürdüren polis, dün gece olaylara karıştıkları gerekçesiyle daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. 20 adresi düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 17 kişi daha gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 17 kişiyle ilgili soruşturma sürüyor.
 
DBP: OPERASYONLAR DOĞRU DEĞİL
 
DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, kentte 6-7 Ekim günleri Kobani protestoları sırasında kentte 12 kişinin öldüğü olayların ardından, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, gözaltına alma ve tutuklamaları protesto yürüyüşü düzenledi. Koşuyolu Parkı'ndan başlayan ve yaklaşık 1 kilometre mesafedeki İstasyon Meydanı'na yapılan yürüyüşe DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, İl Başkanı Ali Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, belediye başkanları ile kalabalık katılırken, Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.
 
İstasyon Meydanı'nda parti otobüsü üzerinden kalabalığa seslenen DBP İl Başkanı Ali Şimşek, "Bu gidişat, bu operasyonlar doğru değildir ve sonuçları AKP hükümetinin tahmin edemeyeceği kadar farklı sonuçlara yol açacaktır. Bizler AKP hükümetinin ateşle oynadığını, bu operasyonları sürdürmekle halkımızın baskı altında tutma politikasından vazgeçmesi gerektiğini söylüyoruz. Eğer birileri bizim direniş ruhumuzu test etmek istiyorsa, bizim direnme kapasitemizi test etmek istiyorsa, defalarca tekrara düşmelerine gerek yok" dedi.
 
Konuşmalar devam ederken polis müdürleri yürüyüş tertip komitesine Açık Öğretim Sınavı'nın başlayacağını belirterek programı sonlandırmalarını istedi. Polisin bu talebini üzerine kalabalık dağıldı.
 
TUTUKLU SAYISI 8'E YÜSELDİ
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 7 Ekim günü günü kentte, güvenlik kuvvetleri yönelik molotof kokteylli, taşlı, el yapısı bombalı saldırı, yolu trafiğe kapatarak lastik yakma, kamu kurum ve kuruluşlarına , vatandaşlara ait araçlara ve işyerlerine yönelik saldırı eylemleri ile olaylar esnasında Riyad Güneş, Ahmet Dakak, Hasan Gökguz ve Yasin Börü'nün öldürüldüğü Y.E.'nin de yaralandığı olaylarla ilgili tutuklanan kişi sayısının 8'e yükseldiğin açıkladı.
 
Dün 7 kişinin tutuklandığı olayla ilgili poliste soruşturması süren 2 kişi bugün adliyeye sevk edilirken biri tutuklandı. Olayla ilgili toplam tutuklu sayısı 8'e yükselirken, başsavcı Solmaz'ın olayla ilgili açıklamasında, "03.12.2014 tarihinde gözaltına alınan A.T. ve S.Ç., Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme', 'Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını ayırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmiş olup; şüpheli A.T. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 06. 12.2014 tarihinde tutuklanarak D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmiş, şüpheli S.Ç., ise Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmaların safahati ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.
 
17 KİŞİ GÖZALTINDA, 7 KİŞİ ARANIYOR
 
Başsavcı Solmaz, yazılı açıklamasında meydana gelen olaylara karıştığı iddialarıyla şüpheliler H.A., R.B., A.G., M.D., C.Y., A.T., H.U., Ü.D., B.D., A.K., A.T., R.Ö., M.K., M.Ş.Y. ile suça sürüklenen çocuklar M.D., A.K.ve Y.O. olmak üzere 17 kişinin gözaltına alındığını ve 7 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam