Diyarbakır'da hain saldırı

Diyarbakır'da teröristler tarafından döşenen mayın, güvenlik kuvvetlerinin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada can kaybı ve yaralanma olmazken, zırhlı araçta maddi hasar meydana geldi.Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan

Diyarbakır'da hain saldırı

Diyarbakır'da teröristler tarafından döşenen mayın, güvenlik kuvvetlerinin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada can kaybı ve yaralanma olmazken, zırhlı araçta maddi hasar meydana geldi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Jandarma Bölge Komutanlığı'nca Lice ilçesi kırsalında Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat Timleri ile diğer ilgili güvenlik birimlerinin katılımı ile Bölücü Terör Örgütü PKK /KCK terör istlerini etkisiz hale getirmek maksadıyla icra edilen operasyonda görevlendirilen Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı Kobra aracın, 17 Temmuz 2012 günü saat 13.55 sıralarında Kocaköy-Lice karayolunun onikinci kilometresinden geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK'lı teröristlerce döşendiği değerlendirilen mayın (el yapımı patlayıcı), uzaktan komutayla patlatılmıştır.

İçerisinde 1 Subay, 2 Uzman Jandarma ve 5 Erbaş ve Er olmak üzere toplam 8 personel bulunan Kobra araçta ağır hasar meydana gelmiş olup, yolun kenarında 3 metre genişliğinde 2 metre derinliğinde çukur oluşmuş, ancak herhangi bir yaralanma ve can kaybı meydana gelmemiştir. Olayla ilgili adli tahkikata başlanmıştır. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam