'Diş'e dokunur anlaşmazlık!

Hükümet içinde 'diş'e dokunur bir anlaşmazlık yaşanıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, özel hastanelerde diş tedavisi konusunda karşı karşıya geldi. Çelik, diş tedavisinin önemine dikkat çekerek, uygulamanın kısa sürede ba

'Diş'e dokunur anlaşmazlık!

Hükümet içinde 'diş'e dokunur bir anlaşmazlık yaşanıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, özel hastanelerde diş tedavisi konusunda karşı karşıya geldi. Çelik, diş tedavisinin önemine dikkat çekerek, uygulamanın kısa sürede başlamasını beklediklerini belirtti. Başbakan Yardımcısı Babacan ise "Dünyada böyle bir uygulama yok. Kimse beklentiye girmesin" diye konuştu.

SGK'nın, özel diş hastanelerinden hizmet satın alacağına yönelik çalışma kamuoyuna yansırken, konuya yönelik uygulama, tüm hazırlıkları tamamlanmış olmasına rağmen devreye bir türlü girmedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bütçe görüşmeleri sırasındaki sorular üzerine, diş tedavisi konusunun Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) ele alındığını ve 'bekletelim' dediklerini belirtirken, "Diş tedavisi için uygun ortam arayacağız. Ekonomik boyutu var. Onu da devreye koymamız lazım" dedi.
 
Özel hastanelerden diş tedavisi alınmasının önemine dikkat çeken Çelik, "Ağız sağlığı, aslında hastalıkların önlenmesinde ana koruyucu hizmetlerin önemli bir basamağı. Bu hizmetin esirgenmemesi gerekiyor. Uygulamaya genel bakışımız olumlu, en kısa sürede adım atarız" dedi.
 
"BEKLEMEYİN"
 
Ekonominin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Çelik'in aksine uygulamaya karşı çıktı. Babacan, bu konuda iyi hesap kitap yapmak gerektiğini belirtirken, "Dünyada sağlık sigortası sistemlerinde diş konusu sigorta kapsamında değil. Çok masraflı ve primlerle masrafı karşılanmaz. İlgili kuruluşlar tarafından çalışılıyor, bakılıyor. Henüz önümüze maliyet rakamı gelmedi. Beklenti olmasın. Dünyada hemen hemen hiç uygulanmayan ileri bir sigortanın Türkiye'de uygulanmasının mali sonuçları iyi hesap edilmeli" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler