Direksiyon sınav tarihi açıklandı mı - Direksiyon sınavı ne zaman

Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak? Direksiyon sınav tarihleri ne zaman açıklanacak? Direksiyon sınavında nelere dikkat edilmeli? gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.   Ehliyet sınav sonuçlarının MEB tarafından açıklanmasının ardından

Direksiyon sınav tarihi açıklandı mı - Direksiyon sınavı ne zaman

Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak? Direksiyon sınav tarihleri ne zaman açıklanacak? Direksiyon sınavında nelere dikkat edilmeli? gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

 
Ehliyet sınav sonuçlarının MEB tarafından açıklanmasının ardından sınavdan 70 puan ve üzeri alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazandı. Adaylar bu gelişmenin ardından "Direksiyon sınavı ne zaman" sorusuna yanıt aramaya başladı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavının ne zaman olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Direksiyon sınav tarihleri, bulunduğunuz ilçenin emniyet müdürlüğü tarafından belirlenerek sürücü kursuna bildirilir. Bu nedenle her adayın sınavı başka bir tarihte olur. Direksiyon sınavının tarihini öğrenmek için sürücü kursunuzu aramanız gerekiyor.
direksiyon-sinavi-ne-zaman.jpg
 
Direksiyon Sınavında dikkat edilecek kurallar
 
Direksiyon sınavında ilk olarak koltuk ve ayna ayarlarınızı yapın ve emniyet kemerinizi takın. Daha sonra vitesi boşa alıp kontağı çevirerek aracı çalıştırın. Bu sırada debriyaj pedalına basarak birinci vitese geçin. Kalkış yönünüze doğru sinyal verip el frenini indirin. Hareket edecek olan aracının debriyajını yavaş yavaş gevşeterek hafif gaz vererek arabayı kaldırın. Gaz pedalına bastıktan ve araç devrini aldıktan sonra debriyaj pedalına basarak vites kolunu İki'ye alın. U dönüşü yapmak için gazı kesin, vites kolunu bire alıp dönüş yapacağın yöne doğru sinyal verin,orta dikiz aynandan aracının arkasına baktıktan sonra yol müsait ise dönüşünüzü yapın. U dönüşü bitiminde direksiyon hakimiyetini bozmadan yolun sağ şeridini takip edin. Araç (sağa) yanaştırırken sağ sinyali verin. Duruşlar (Park) için debriyaja bas geri görme aynasına bakın müsaitse frene basın Aracı terketmeden önce vites kolunu boşa aldıktan sona emniyet kemerini çıkarın ve el frenini çekin. Aracı terk ederken vitesi 1 e alın. Araçtan inerken sol aynayla arkanızı mutlaka kontrol ederek çıkın.
 
Direksiyon sınavında ne gibi yenilikler var?
Geri park etme
Park etme Sınavın en önemli değişkenlerinden biri olarak kabul edilebilir. Park etme iki duba arasına yapılır.
Dubalar arasındaki mesafe aracın uzunluğunun 1,5 katı kadar olmalıdır. Bunun yanında park alanları paralel çizgilerle belirlenmiştir.
 
Bir hamlede iki duba arasına girilir, iki duba arasında en fazla 2 hamlede park gerçekleştirilir. (Daha önce haberlerde tek hamlede park zorunluluğu geldi başlıkları yayınlandı. Bu tarz haberlere inanmayın.) Önemli olan park yerine geri geri gelirken bir defada yani ileri-geri yapmadan girmek gerekiyor. Park alanı içine girdiniz diyelim. Bundan sonra iki hamlede aracı düzeltebilirsiniz.
 
Kaldırımla araç arasındaki mesafe 50 cm'den fazla olmamalıdır. Dubalara çarpmamanız ve kaldırıma çıkmamanız gerekiyor.
Geri geri gelme
Sürücü adayları önceden belirlenmiş alanlarda 25 metre şerit ihlali yapmadan çizgilere paralel geri geri gelmeliler. Geri geri gelirken direksiyon sol el ile üsten tutulur. Vücut tam geriyi görecek şekilde döndürülür. ( Not: Geri geri gelirken kesinlikle kendinizi germeyiniz. Bu konuda sıkıntılarınız varsa mutlaka bunun üzerine çalışın. )
 
Geri geri gelmeyi bitirmeden önünüze dönmeyin. Tam olarak araç durduğunda önünüze dönebilirsiniz. Geri geri gelirken önemli hususlardan biri direksiyonda hakimiyetidir direksiyonu sağa sola çok kırmadan istikametinizi bozmadan gelmeniz önemlidir.(Geri geri gelirken bazen yön kavramı karışabiliyor) Paralel çizgilerin dışına çıkmamalısınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler