Dink davasında raporlar kayıp!

Hrant Dink davasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in ifadesini alan savcılar tarafından sorgu sırasında yeni ifadelere ve ipuçlarına ulaşıldığı öne sürüldü. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Dink cinayeti henüz gerçekleşme

Dink davasında raporlar kayıp!

Hrant Dink davasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in ifadesini alan savcılar tarafından sorgu sırasında yeni ifadelere ve ipuçlarına ulaşıldığı öne sürüldü. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Dink cinayeti henüz gerçekleşmeden, Yasin Hayal grubuna yönelik takip faaliyetleri işlendi. Hayal’le bağlantıyı sağlayan ve o dönemde Trabzon İstihbarat Şube’sinde görev polis memuru Muhittin Zenit de, takibi raporlaştırdı. Zenit’in Hayal grubuyla ilgili olarak hazırlayıp teslim ettiği 24 ‘tarassut formlarını‘ daha sonra bilinmeyen bir şekilde kayboldu.

BİLGİSAYARLA BİRLİKTE DELİLLERDE YOK EDİLDİ

Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi'nde yer alan yazışmaların bulunduğu bilgisayar yine Dink cinayetinden hemen önce arızalandığı gerekçesiyle kayıt dışı bırakıldığı belirtildi. Buna rağmen bilgisayar arızası için EGM İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na gönderilmedi. Yapılan yazışma ve hazırlanan raporlar arızalanan bilgisayarda yer alması nedeniyle bilgisayarla birlikte deliller de yok edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler