DHKP-C'nin suikast timi çökertildi

 Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Dün yapılan operasyonda İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri örgütün suikast hazırlığında olduğu iddia edilen 13 militanını gözaltına aldı. YENİ M

DHKP-C'nin suikast timi çökertildi

 

Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Dün yapılan operasyonda İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri örgütün suikast hazırlığında olduğu iddia edilen 13 militanını gözaltına aldı.
 
YENİ MERKEZ OPERASYON
 
Çağdaş Hukuçular Derneği ve Gençlik Federasyonu’na düzenlenen peş peşe baskınlar nedeniyle örgütün yeni merkezinin, Okmeydanı’ndaki Halklar ve Özgürlükler Derneği’nin olduğu belirlendi. Örgütün yeni bir eylem hazırlığında olduğunu tespit eden TEM dedektifleri, savcılıktan alınan izinle, derneğe yönelik teknik ve fiziki çalışma başlattı. Yapılan takipte dernekte örgütün firari militanlarının bulunduğu belirlendi.
 
Derneğe düzenlenen operasyonda teknik takibi önlemek için son teknoloji sinyal engelleyici ve sinyal çözücü jammer bulundu. Derneğin örgütün suikast timinin merkezi olduğu iddia edildi. Dernekte bulunan ve derneğe girip çıkan şahısları takibe alan polis, aralarında firarilerin de bulunduğu 13 kişiden oluşan 5 ayrı hücrenin eylem hazırlığında olduğu tespit etti. 8 ilçede 16 aynı mekanda yapılan eşzamanlı baskınlarda yakalanan 13 kişiden 10’unun aranan suikast eylemcisi olduğu öne sürüldü. Örgütün son dönemde yediği büyük darbenin öcünü almak için hakim, savcı, polis ve AK Partili yöneticilere ses getirecek eylem hazırlığında olduğu iddia edildi.
 
ESNAFTAN HARAÇ 
 
Teknik ve fiziki takipte örgütün etkin olduğu bazı ilçelerde yardım adı altında örgüte para topladıkları, zorla Yürüyüş Dergisi sattıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin para vermemekte direnen bazı mahalleliyi de darp ettiği tespit edildi. Militanların bazı esnaflardan tehditle dergi başına 250 TL’lik haraç aldıkları da öğrenildi.
 
MHP’lileri vuracaklardı
 
Sivas Davası’nda karardan memnun olmayan DHKP-C’nin, Maraş ve Çorum Olayları’na katıldığı iddia edilen MHP eski milletvekilleri Ökkeş Şendiller ile Muharrem Şemsek’e suikast planladığı ortaya çıktı.
 
Saldırıyı gerçekleştirmek üzere yola çıkan örgüt üyesi İlhan K. üzerinde 2 adet tabanca ve Şemsek’in adı ve adresi yazılı notlarla yakalandı. İlhan K’nın kullandığı adresteki buluna hafıza kartında ise Başbakan Erdoğan’ın Ankara’daki evinin krokisi bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler