Develer MOBESE için güreşti!

Ortaklar'da 23 Ocak tarihinde yapılması gerekirken, yağmur nedeniyle ertelenen geleneksel deve güreşi, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 50 devenin katılımı ile yapıldı. Güneşli hava nedeniyle piknik havasında gerçekleşen güreşlerde, develerin k

Develer MOBESE için güreşti!

Ortaklar'da 23 Ocak tarihinde yapılması gerekirken, yağmur nedeniyle ertelenen geleneksel deve güreşi, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 50 devenin katılımı ile yapıldı. Güneşli hava nedeniyle piknik havasında gerçekleşen güreşlerde, develerin kıyasıya mücadelesini yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaptığı açıklamada, deve güreşlerinin yörük geleneğinden gelen bir adet olduğunu belirterek, bu adeti devam ettirmek için çaba harcadıklarını söyledi. Akın, güreşlerden elde edilecek gelirin, beldeye Mobese güvenlik kamerası alınması için harcanacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam