Dev kazandan 6 bin kişiye çorba

İstanbul Sultangazi’de ilçenin sembolü haline gelen çorba çeşmeleri, bu yıl 3 ton ağırlığında ve 5 metre yüksekliğindeki devasa çorba kazanından akacak. 6 bin kişi, devasa büyüklükteki kazandan çorba içerek orucunu açacak.Ramazan’a sayılı günler kala Sult

Dev kazandan 6 bin kişiye çorba

İstanbul Sultangazi’de ilçenin sembolü haline gelen çorba çeşmeleri, bu yıl 3 ton ağırlığında ve 5 metre yüksekliğindeki devasa çorba kazanından akacak. 6 bin kişi, devasa büyüklükteki kazandan çorba içerek orucunu açacak.

Ramazan’a sayılı günler kala Sultangazi Belediyesi ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Ramazan etkinliklerinin adresi bu yıl da Atatürk Bulvarı oldu. Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli kültürel etkinliklerle vatandaşlar sokak iftarlarında bir araya gelirken, Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu da doyasıya yaşayacak.

Bin metrekarelik yarı kapalı alana kurulan iftar çadırında günde 2 bin 500 kişi orucunu açacak. Bu alan iftar sonrasında ise kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Ramazan etkinliklerinin bu yıl en dikkat çeken tarafı ise devasa boyutlarda hazırlanan çorba kazanı olacak.

3 ton ağırlığında ve 5 metre yüksekliğinde olan kazan hakkında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay hazırlanan kazanın bir ilk olduğunu kaydetti. Hem çorba hem de limonata dağıtımına uygun hale getirilen kazanın 6 bin kişiye hizmet edeceğini söyleyen Başkan Altunay, “Çorbanın sıcaklığını 65 derecede sabit olarak tutabiliyor.

Yine soğutucu ve hijyenik bir özelliğe sahip olduğu için limonatayı da aynı soğuklukta koruyabiliyor. Burada en az 6 bin kişiye çorba verebileceğiz. 5 metre yüksekliği 4,20 metre eni olan bu kazanın bir ilk olduğunu düşünüyorum. Sultangazi’de ihtiyaç sahibi nüfusa önemli hizmetlerde bulunacağını düşünüyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan ayı için hazırlanan diğer etkinliklerin de yoğun ilgi göreceğini sözlerine ekledi. Ayrıca Ramazan ayı boyunca Sultangazi Merkez Cami önünde yer alan meydan, kitap fuarı olarak düzenlendi. 8 yayın evininin yer aldığı fuarda, dini eserlerinin yanı sıra klasik eserler ile yakın Cumhuriyet tarihi ve güncel konuları ele alan kitaplar görücüye çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam