Dev fabrikada yangın

 1968'de kurulan Aksa, kendi alanında dünyanın sayılı üreticilerinden biri. Şirketin piyasa değeri 1 milyar lirayı geçiyor. Akkök Şirketler Grubu’na ait Aksa Akrilik Kimya Sanayi tesislerinde bu sabah yangın çıktı. Elyaf depolarında saat 08.30’da başlayan

Dev fabrikada yangın

 

1968'de kurulan Aksa, kendi alanında dünyanın sayılı üreticilerinden biri. Şirketin piyasa değeri 1 milyar lirayı geçiyor.
 
Akkök Şirketler Grubu’na ait Aksa Akrilik Kimya Sanayi tesislerinde bu sabah yangın çıktı. Elyaf depolarında saat 08.30’da başlayan ve kısa sürede genişleyen yangının söndürülmesi için çevredeki tüm itfaiye ekipleri seferber oldu. Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., yıllık 308 bin ton üretim kapasitesiyle dünyanın tek çatı altında en büyük akrilik elyaf üreticisi konumunda bulunuyor.
 
 
Yalova- Karamürsel karayolunun 13’üncü kilometresinde bulunan Aksa Akrilik Kimya Sanayi tesislerinde henüz bilinmeyen nedenle başlayan yangın, patlamalarla genişledi. Alevler elyaf deposunu sararken, yükselen simsiyah duman bölgeyi kapladı. İlk anda çevredeki sanayi tesislerinin itfaiye gruplarının müdahale ettiği yangını söndürmek için Yalova, İzmit, Karamürsel, Taşköprü belediyeleri itfaiyeleri de seferber oldu.
 
KONTROL ALTINA ALINDI
 
Yalova Valisi Esengül Civelek yaptığı açıklamada ise “Can kaybımız yok, yangın kontrol altına alındı" dedi.
 
308 BİN TON ÜRETİM
 
Alanında stratejik öneme sahip Aksa Akrilik Kimya Sanayi tesislerinin elyaf deposunu tamamen kaplayan yangını çevredeki tesislere sıçramadan kontrol altına almak için itfaiye ekiplerinin çalışması sürüyor.
 
Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., yıllık 308 bin ton üretim kapasitesiyle dünyanın tek çatı altında en büyük akrilik elyaf üreticisi. Karbon elyaf yatırımıyla Türkiye’nin ilk ve tek dünyanın dokuzuncu karbon elyaf üreticisi olan tesisler 5 kıtaya ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.
 
1968'DE KURULDU
 
Temeli 1968'de Rafi Dinçkök tarafından atılan Aksa, akrilik elyaf ve tekstil elyafları alanında dünyanın en büyük üreticilerinden biri. Hisselerinin yüzde 37,28'i halka açık olan şirketin piyasa değeri 1 milyar 33 milyon lira.
 
CAN KAYBI YOK
 
Yalova Valisi Esengül Civelek, AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Fabrikası'nda çıkan yangınla ilgili, "Can kaybımız yok, yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor" dedi.
 
Yalova-Karamürsel yolunda bulunan AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Fabrikası'na gelen Civelek, tesislerin içinde yaptığı incelemenin ardından, "Sabah duyduğumuz olaydan dolayı üzüldüğümüzü ifade ediyorum. Yangın, elyaf deposunda çıkmış. Can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor" diye konuştu.
 
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve AKSA Yönetim Kurulu üyesi Celal Özel de yangının daha önemli yerlere ulaşmaması için tüm ekiplerin yoğun çaba gösterdiğini ve gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.
 
Öte yandan yetkililer, alevlere yakın bölümde olan depolarda elyafların bulunması nedeniyle patlama ihtimallerine karşı güvenlik şeridi çekti. Vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.
 
Çevre il ve ilçelerden itfaiye ekiplerinin destek amaçlı Yalova'ya doğru yola çıktığı belirtildi. Yangına helikopter desteği de istendi.
 
FORKLİFT AKÜSÜNÜN PATLADIĞI İDDİASI
 
Aksa Akrilik Kimya Sanayi tesislerinin bulunduğu Taşköprü Beldesi Belediye Başkanı Ak Partili Şaban Ertan da elyaf depolarında çıkan yangına, forklift aküsünün patlamasının neden olduğunu duyduklarını, ancak kesin nedenin henüz bilinmediğini söyledi.Başkan Ertan, yangının çıktığı ürün deposunun da kimyasal maddelerin bulunduğu depolara uzak olmasının kendilerini biraz olsun rahatlattığını sözlerine ekledi.
 
AKSA AÇIKLAMA YAPTI
 
Aksa Akrilik'ten öğle saatlerinde yapılan açıklamada yangının büyük oranda kontrol altına alındığı, can kaybı ve yaralanan personel olmadığı belirtildi. Aksa'nın yazılı açıklaması şöyle:"27 Ocak pazar günü sabah 08.30 sıralarında Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. mamul ambarında çıkan yangına teknik ekipler tarafından anında müdahale edilmiştir. Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangının mamul ambarı dışına sıçramaması için gerekli tedbirleri almıştır. Bir can kaybı yaşanmamıştır ve yaralı personelimiz bulunmamaktadır. Büyük bir oranda kontrol altına alınan yangına neden olan unsurlar yetkililer tarafından araştırılmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam