Depremzedelere hayvan verdiler!

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, dağıtımı yapılan hayvanlar için Van merkeze bağlı Alaköy köyünde tören düzenlendi.Köy meydanında düzenlenen törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformları Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Uzunoğl

Depremzedelere hayvan verdiler!

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, dağıtımı yapılan hayvanlar için Van merkeze bağlı Alaköy köyünde tören düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformları Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Uzunoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ile Van Ziraat Odası (VAZOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe ile çok sayıda hak sahipleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, 23 Ekim ve sonrasında meydana gelen depremler nedeniyle hayvanları telef olan çiftçilere 12 Kasım 2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile büyük ve küçükbaş damızlık hayvan hibe edilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Söz konusu damızlık hayvanların temini işleminin ilgili karar ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edildiğini ifade eden Altuner, “Van merkezde 221 çiftçiye 502 büyük ve 533 küçükbaş, Erciş ilçesinde ise 51 çiftçiye 66 büyük ve 167 küçükbaş hayvan olmak üzere depremden zarar gören toplam 272 çiftçimize 568 büyük ve 700 küçükbaş hayvan dağıtımına dün itibarıyla başladık.

Hayvanları yaşanan depremden hem sonra dağıtmayı yapma imkanımız olmasına rağmen çiftçilerimizin depremden dolayı gerek ağırlarını zarar gördüğünü gerekse yem fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ilkbahar aylarını beklememizi istedi ve biz de onların istekleri doğrultusunda dağıtımı bu güne bıraktık” dedi.

Altuner’in yaptığı konuşmanın ardından depremde hayvanları telef olanlara kulak küpe numaralarının kura çekilmek suretiyle köyde hayvanı telef olan 13 işletme sahibine 31 adet Holstein-siyah alaca ırkı sağmal inek ve 34 adet Morkahraman ırkı damızlık koyun dağıtımı yapıldı.

Hayvan dağıtım törenine katılan VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ile VAZOD Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe ise Van’da yaşanan depremin ardından bölgede en hızlı şekilde çalışan kurumlarında başından tarım teşkilatının geldiği kaydettiler. Gerek hayvan barınaklarının dağıtımı ile kurumu ve gerekse çiftçilere büyükbaş hayvan başına 400, küçükbaş hayvan başına ise verilen 60 TL’lik yem desteğini zamanında alan taraması yapılarak hak sahiplerine verildiğini belirten Irak ve Özgökçe, bundan dolayı Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve tarım teşkilatına teşekkür ettiler.

Hayvanlarını alan köylüler ise depremden telef olan her hayvanının yerine yenisinin verildiği belirttiler. Köylüler, depremden dolayı yaşadıkları zararlarının fazlasıyla karşılandığını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler