Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından çalışanlarına yönelik ‘Acil Durum, Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.Tarsus Belediyesi daha önceden oluşturduğu ‘Acil Durum Eylem Planı’ kapsamında deprem konulu ‘Tahliye tatbikatı’ yaptı.Tatbikatta belediye ç

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından çalışanlarına yönelik ‘Acil Durum, Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.
Tarsus Belediyesi daha önceden oluşturduğu ‘Acil Durum Eylem Planı’ kapsamında deprem konulu ‘Tahliye tatbikatı’ yaptı.
Tatbikatta belediye çalışanları itfaiye müdürlüğünden gelen alarm sesiyle birlikte çök-kapan-tutun hareketini uyguladılar ve daha sonra hızla ‘Acil Toplanma Yerlerine’ koştular.
Senaryo gereği enkaz altında kalan belediye çalışanı araması yapıldı. Kurtarma ekipleri enkazdaki yaralıya ulaşmak için çalışma yaptı. Yaralıya, ulaşıldıktan sonra, sağlık ekiplerince ilk muayenesi yapıldı ve sedyeyle ambulansa taşındı. Yaralı hastaneye gönderildi.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Kocamaz, Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu belirterek “Depremle ilgili nasıl önlem alınmalı konusunda çalışma yaptık. Bu tür tahliye tatbikatlarını düzenli bir şekilde yapacağız. Geçmişten ders almak mecburiyetindeyiz. Deprem bilinciyle yetişmeliyiz” dedi.
Öte yandan, Tarsus Belediyesi çalışanlarına ‘Acil Durum Müdahale Ekiplerine’ Yıldız Teknik İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Yıldız ve ekibi tarafından ‘Acil Durum, Tahliye Tatbikatı’nda yapılacaklarla ilgili teorik eğitim verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam