Denizden balık değil domuz çıktı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi kıyısında avlanan balıkçıların ağına Gelibolu'dan Lapseki'ye yüzerek geçmeye çalıştığı sanılan canlı yaban domuzu takıldı. Yaklaşık 60 kilo ağırlığındaki domuzun takıldığı ağı su yüzüne güçlükle çıkaran balıkçılar gördüklerin

Denizden balık değil domuz çıktı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi kıyısında avlanan balıkçıların ağına Gelibolu'dan Lapseki'ye yüzerek geçmeye çalıştığı sanılan canlı yaban domuzu takıldı. Yaklaşık 60 kilo ağırlığındaki domuzun takıldığı ağı su yüzüne güçlükle çıkaran balıkçılar gördüklerine inanamadı. Ağ içinde debelenen ve denize batıp çıkan domuz, tekneye alındıktan kısa süre sonra telef oldu. Teknedeki tayfalardan Alican Ulaş, “Bunca yıllık balıkçıyız. İlk kez denizde domuz yakaladık” dedi.

Günün ilk ışıklarıyla, ‘Denizhan 10’ isimli tekneyle denize açılan balıkçılar, Gelibolu Eğritaş Mevkii sahiline yaklaşık 50 metre uzaklıkta, çinekop sürüsü aramaya başladı. Kısa süre sonra çinekop sürüsüne rastlayan balıkçılar, tekneyle daire çizerek ağı denize bırakmaya başladı. Ağı denize bıraktıktan sonra yaklaşık yarım saat bekleyen balıkçılar, ağı çekmek için harekete geçti. Balıkçılar ağır olduğu için çekmekte çok zorlandıkları ağı suyun yüzeyine çıkardıklarında gördüklerine inanamadı. Bu arada ağa takılan domuz debelendikçe bir süre denize batıp çıktı. Balıkçıların uzun uğraş sonucu tekneye çıkarmaya başardıkları ağa takılan domuz, kısa süre sonra telef oldu. Balıkçılar da domuz leşi ve ağa takılan 5-6 kilo balıkla Gelibolu'ya döndü.

Teknedeki tayfalardan Alican Ulaş, “Yıllardan bu yana balıkçılık yaparız. İlk kez denizde domuz yakaladık. Domuzların zaman zaman Gelibolu'dan Lapseki'ye yüzerek geçtiklerini duymuş, ama görmemiştim. Ağımıza takılan domuz da onlardan biri olsa gerek” dedi.

 

Ağa takılan domuz daha sonra belediye ekiplerine teslim edildi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler