Dehşetin Türk tanığı

 2 Türk arkadaşı ile kaçan Aydar, ‘50 ölü vardı’ dedi. Bir yıldır tesiste çalıştığını belirten Aydar, militanların kapıya saldırdığını ardından ateş ederek içeri girdiğini söyledi. Bu sırada kaçmaya çalışanları vurduklarını anlatan Aydar, "15 kişi bu şeki

Dehşetin Türk tanığı

 

2 Türk arkadaşı ile kaçan Aydar, ‘50 ölü vardı’ dedi.
 
Bir yıldır tesiste çalıştığını belirten Aydar, militanların kapıya saldırdığını ardından ateş ederek içeri girdiğini söyledi. Bu sırada kaçmaya çalışanları vurduklarını anlatan Aydar, "15 kişi bu şekilde öldü. Ben o sırada kapıya 100 metre uzaktaydım. 1 dakika geç girmiş olsalardı ben kapının önünde olacaktım. Bana da ateş etmiş olacaklardı. Sonra kaçtım. Mühendis arkadaşım Görkem Taşçı'yı yerliler sakladı. Ben de Murat Varlık arkadaşımla odalarda saklandık" dedi
 
2 GÜN SAKLANDIK 
 
Teröristlerin yabancıları birbirine bağladığını ve üstlerine de bomba yerleştirdiğini ifade eden Aydar şunları söyledi: "1,5 gün boyunca rehineler bu şekilde kaldı. Bu sürede tesiste başka yabancı aradılar. Tesis çölün ortasındaydı. Kaçamıyorduk. İki gün odalarda saklandık.
 
Operasyon başlayınca teröristler rehineleri içerisinde mayın olan arabalara bindirdi.” Arabaların kamptan gaz üretme tesisine doğru harekete geçirildiğini anlatan Aydar, "Orada patlatma niyetindeydiler. Ancak bu sırada biri hariç bütün arabalardaki mayınlar patladı.
 
Bu sırada arabalardan kaçarak kurtulanlar oldu. Operasyondan önce Cezayirliler’i bıraktılar. Biz de onlara sığındık ve birlikte askeri eskortla oradan ayrıldık" dedi.
 
Olay yerinden askeri havaalanına getirildiklerini belirten Aydar, şöyle devam etti: “Şu an Sicilya’dayız. İki Türk arkadaşım da yanımda. ABD Hava Kuvvetleri bizi ülkeden çıkardı. Amerikan üssünde birlikteyiz. Yarın herkesi ülkesine gönderirler.
 
Cezayir’deyken büyükelçiliğin katibi bir iki kez aradı, ulaşamadı. Biz dönüş yaptık. Telefonda ‘Cezayir’e (elçiliğe) gelin hallederiz’ şeklinde saçma sapan oldu. Yani bizi kurtarmak için çaba sarf etmediler.” 6 yıldır aynı firmada supervisor olarak çalıştığını belirten Aydar, “Tesiste yakın zamana kadar grev vardı. Biz servis şirketi olduğumuz için sürekli tesise gidip kontroller yapıyorduk. Grev bittikten sonra bende kuyu testi yapmak için 1 Ocak’tan beri oradaydım” dedi.
 
Avrupa’da ‘Cezayir’ korkusu
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İsveç'te yaptığı temaslarda muhataplarında Cezayir'deki rehine krizi tedirginliği gördüğünü söyledi.
 
Bağış, "Aralarında Avrupalılar'ın da bulunduğu rehineler nedeniyle bir hayli endişeliler. Bilhassa buranın komşusu ve yakın ilişkileri olan Norveçli rehineler nedeniyle büyük merak içindeler. Bu rehin alma olaylarının bir tren de dönüşmesinden, başka yerlerede yayılmasından ve benzer eylemlerin tekrarlanmasından korkuyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler