Dayakçı polislere hapis

İstanbul Fatih’te hamile akrabasını hastaneye götürürken polisler tarafından darp edilen Ahmet Koca’nın şikayetçi olduğu 11 polis memuru hakkında savcı 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istedi.İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Ahmet Koca’n

Dayakçı polislere hapis

İstanbul Fatih’te hamile akrabasını hastaneye götürürken polisler tarafından darp edilen Ahmet Koca’nın şikayetçi olduğu 11 polis memuru hakkında savcı 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istedi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Ahmet Koca’nın avukatı Efkan Bolaç katıldı. Duruşmaya, sanık polisler ile avukatları gelmedi. Duruşmasında savcı Hüseyin Aslan esas hakkındaki mutaalasını verdi. Savcı 11 polis hakkında "işkence yapma" suçundan 3 yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası istedi.

Mütaalada, olay tarihine polis merkezinde olan kolluk görevlileri hakkında işlenmekte olan "suçun işlenmesini önlemek", "suça ilişkin delilleri toplamama" ve "suça iştirak" etmelerinden ötürü ve yargılaması devam eden sanıkların "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "görevi ihmal", "işkence" eylemleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Polislerden Mahmut Mustafa Gülcan’ın suçu önlemekle görevli olduğu halde Ahmet Koca’yı darp ederek kelepçelediğini ifade eden savcı Aslan "Yetkili merci emri olmaksızın ve yasal gereklilik olmadığı halde hürriyetinden alıkonulduğu araca konup bulunduğu yerden Yenikapı semtine götürüldüğü, araçtayken yine sanıklarca darp edilmeye devam edildiği, araçtan indirilip tekrar darp edildiği, bu eylemin birkaç kez tekrar edildiği, polis merkezine götürülen şikayetçinin mevcut durumunu gören ve burada görevli kolluk görevlileri yine aynı nedenle adli görevleri nedeniyle işlenmiş bu olay ile ilgili kaybolması muhtemel delilleri toplayıp nöbetçi Cumhuriyet savcısına olayı bildirip gerekli emirleri almak yerine, görevlerini yapmakta ihmalde bulundukları ve diğer sanıkların eylemlerine zımni olarak sesiz kalmak suretiyle dahil oldukları’’ sonucuna vardı.

Şüpheli polislere işkence suçundan ceza verilmesi gerektiğini savunan savcı Aslan "Sanıkların eylemleriyle birlikte değerlendirildiğinde kül olarak işkence suçunu oluşturduğunu her şüphelinin bu eyleme gerek fiili gerekse sesiz kalmakla TCK’nın 37/1 maddesi anlamında asli maddi fail olarak katıldıkları tespit edildiği ve sanıkların eylemlerine uyan TCK’nın 94/1 ile 53/1 maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırmasını" talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam