Darbe sanıklarına bireysel başvuru piyangosu

23 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan Anayasa Mahkemesi 'ne bireysel başvuru hakkı Ergenekon , 28 Şubat gibi davalardan yargılanan tutuklu sanıkları ümitlendirdi. Bireysel başvuru normal iç hukuk yolları sonlanmış ve bir sonuç alınamamışsa

Darbe sanıklarına bireysel başvuru piyangosu

23 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan Anayasa Mahkemesi 'ne bireysel başvuru hakkı Ergenekon , 28 Şubat gibi davalardan yargılanan tutuklu sanıkları ümitlendirdi. Bireysel başvuru normal iç hukuk yolları sonlanmış ve bir sonuç alınamamışsa mümkün olabilecek. Ancak bir istisnası var. O da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları. AİHM kararlarına göre uzun tutukluluk süresiyle yargılanan sanıklar mahkemelere yaptıkları tahliye talepleri kabul edilmezse bireysel başvuru hakkına sahip oluyor. Anayasa Mahkemesi AİHM içtihatlarını uygularsa darbe ve darbeye teşebbüs suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar da Anayasa Mahkemesi'ne iç hukuk yolları tamamlanmamış olsa bile bireysel başvuru yapıp tahliye talep edebilecekler. Bu davaların tutuklu sanıklarında AİHM içtihatları doğrultusunda Anayasa Mahkemesi'nin bu taleplere tahliye yönünde karar verebileceği umudu doğdu. 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren bu davaların tutuklu sanıkları Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmaya hazırlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler