Daha temiz Trabzon ve Türkiye!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çevre Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve beraberindekileri makamında kabul etti. Çevre konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Öz, “Çevremizi korumak geleceğimizi

Daha temiz Trabzon ve Türkiye!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çevre Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve beraberindekileri makamında kabul etti.
 
Çevre konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Öz, “Çevremizi korumak geleceğimizi teminat altına almaktır. Çevre ile ilgili farkındalık, eğitim ve sorumluluk duygusunu geliştirme konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bakanlığımız özellikle son yıllarda çalışmalarını buna yönelik yapmaktadır. Anaokulundan başlayıp ilkokul ve diğer bütün okullarda eğitim, bilinçlendirme ve farkındalıkla ilgili faaliyetlerimiz var. Özellikle Alo 181 uygulaması ciddi bir farkındalık oluşturdu. İnsanlarda sorumluluk duygusu gelişti.
 
Kamu denetimi ve cezai uygulamalar ise bu işin ayrılmak bir parçasıdır. Çevreye yüzyıllarca zarar veren atık yağ ve pil gibi atıkların geri dönüşümün sağlanması önemli. Trabzon çevre hassasiyetimin üst düzeyde tutulması gereken, ihmal ve ihlallerin pahalıya mal olacağı bir ildir. Daha yaşanabilir bir çevre ile ilgili güzel çalışmalar yapılıyor" dedi.
 
Her yıl kutlanan çevre günlerinde yapılan etkinlikler toplumda çevre bilincini oluşturduğuna vurgu yapan Vali Öz, "Çevre günü dolayısıyla ilimizde pek çok etkinlik yapılıyor. Bu kapsamda Uzungöl’de yapacağımız etkinlik bu alanda farkındalık oluşturacaktır. Hava, su ve toprak kirliliğine neden olanlarla ilgili her türlü denetim ve cezai uygulamaları tavizsiz olarak yapacağız.  Daha temiz Trabzon ve Türkiye hepimizin arzusudur. Bunu gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak çevre günü kapsamında yaptıkları etkinliklere değinen İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi de, “3 ay içersinde 34 okulumuzda yaklaşık 11 bin öğrencimize çevre bilincinin aşılanması konusunda eğitimler verdik. Pil ve atık yağ toplama gibi kampanyalar başlattık. Bu çerçevede Uzungöl’deki piknik alanında sevgi evlerinde ve yurtlarda kalan çocuklarımızla beraber çevre temizliği yapacağız. Yaptığımız bütün bu faaliyetlerimize verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler