Dağlıca operasyonu devam ediyor

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde mayınlı saldırı sonrası çıkan çatışma sürerken, bölgeye gitmek isteyen BDP'lilere giriş izni verilmedi. Bir askerin yaralandığı mayınlı saldırı sonrası operasyon düzenlenen Hakkari'nin Yüksekova ilç

Dağlıca operasyonu devam ediyor

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde mayınlı saldırı sonrası çıkan çatışma sürerken, bölgeye gitmek isteyen BDP'lilere giriş izni verilmedi.

 

Bir askerin yaralandığı mayınlı saldırı sonrası operasyon düzenlenen Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesine gitmek isteyen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Bağımsız Van Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Nazmi Gür, Adil Kurt, Esat Canan ve Hüsamettin Zenderlioğlu, ilçeye 20 kilometre mesafede bulunan Kamışlı Karakolu'nda durduruldu. Operasyon başlatılan bölgede güvenlik olmadığı gerekçesiyle asker BDP'lilerin bölgeye geçişine izin vermedi.

 

Bir süre beraberindeki milletvekilleri ile bölgeye girmeyi bekleyen Kışanak, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Bölgede askeri önlemlerle güvenlik sağlanamayacağını belirten Kışanak, "Güvenlik ancak demokrasi ile sağlanır" dedi.

 

Bölgedeki köylerin boşaltılması ile ilgili halk üzerinde bir baskı olduğunu savunan Aysel Tuğluk ise, "Bugün durum daha farklı. Halkımız aslında bununla ne yapılmak istendiğini çok iyi biliyor. Halkımızdan bulundukları yerleri terk etmemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

BDP'li vekiller bir süre bekledikten sonra karakoldan ayrılırken, bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonun devam ettiği bildirildi

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam