‘Dadı' diye işe alıp fuhuş yaptırıyorlardı

Adana'da ‘Bakıcı, dadı, temizlik görevlisi' diye işe aldıkları aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çete çökertildi. 18 kişilik çetenin 16 üyesi tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'n

‘Dadı' diye işe alıp fuhuş yaptırıyorlardı

Adana'da ‘Bakıcı, dadı, temizlik görevlisi' diye işe aldıkları aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çete çökertildi. 18 kişilik çetenin 16 üyesi tutuklandı. 

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği'ne sığınan bir kadın ‘dadı' olarak iş başvurusu yaptığı yerde kendisine ve çok sayıda kadına fuhuş yaptırıldığı ihbarında bulundu.
 
YARDIM ÇIĞLIĞI KURTARDI
 
Bu ihbar üzerine, çetenin elebaşılığını yapan M.O.'nun telefonunu mahkeme kararıyla dinlemeye aldı. 
 
Yapılan 2 aylık teknik ve fiziki takip sonucu M.O.'nun yanına aldığı Z.D., K.D., L.S. ve J.T. isimli kadınlarla yabancı uyruklu ve Türk kızlarını "bakıcılık, dadılık, temizlik görevlisi" iş vaadiyle kandırıp zorla fuhuş yaptırdığı, yapmak istemeyenlerin ise ölümle tehdit edildiği saptandı.
 
3 İL DE OPERASYON
 
21 Aralık günü, fuhuş çetesinin çökertilmesi için Adana, Niğde ve Gaziantep'te eş zamanlı olarak çok sayıda yere operasyon yapıldı. 250 polisin katıldığı operasyonlarda fuhuş çetesinin elebaşısı M.O. ile birlikte 18 kişi gözaltına alındı.. 4'ü yabancı uyruklu 13 kadın da çetenin elinden kurtarıldı. Yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edildi.
 
16 KİŞİ TUTUKLANDI
 
‘Fuhuş amaçlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek, fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, fuhuş için yer ve imkan sağlamak, fuhuşa aracılık etmek' suçlarından adliyeye sevk edilen 18 kişiden 16'sı nöbetçi mahkemece tutuklanırken zanlılardan 16'sı tutuklanırken, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam