D. Karadeniz kar altında!

D. Karadeniz'de son günlerde havaların soğumasın ile yüksek kesimlerde tekili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken bazı vatandaşlarıda esir alıyor.Dün Rize'de yayla yolunda mahsur kalan 11 kişinin ardından Bayburt'un Aydıntepe Yaylası'nda kar ve tipi

D. Karadeniz kar altında!

D. Karadeniz'de son günlerde havaların soğumasın ile yüksek kesimlerde tekili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken bazı vatandaşlarıda esir alıyor.

Dün Rize'de yayla yolunda mahsur kalan 11 kişinin ardından Bayburt'un Aydıntepe Yaylası'nda kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan işçileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kurtardı.

Bir GSM şirketine ait baz istasyonundaki arızayı onarmak için akşam saatlerinde Aydıntepe ilçesi güzergahını kullanarak Trabzon'un Limonsuyu Yaylası'na gitmek isteyen Kadir Özdamar ile Nurullah Yücel, kar ve tipi nedeniyle araçlarının yoldan çıkması sonucu 2340 rakımlı Aydıntepe Yaylası'nda mahsur kaldı.

Kara saplanan araçlarını kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalışan Özdamar ile Yücel, daha sonra AFAD ekiplerinden yardım istedi. AFAD ekipleri kar yağışı ve tipi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadıkları yayla yolunda, mahsur kalan işçilere ulaştı. Ekipler, kara saplanan aracı çekerek kurtardı. Özdamar ile Yücel, Aydıntepe ilçesine getirildi.

Kadir Özdamar, Trabzon'a bağlı Limonsuyu Yaylası'nda bir GSM şirketine ait baz istasyonuna gitmeye çalıştıklarını belirtti.

 Kar yağışı ve tipi nedeniyle araçlarının yoldan çıktığını ifade eden Özdamar, şunları söyledi:

"Aydıntepe Yaylası'nda araç kayınca kara saplandık. Aracımızı çıkarmak için bir müddet çaba gösterdik. Daha sonra AFAD ekiplerinden yardım istedik. Onlar da Allah razı olsun gelerek bizi kurtardılar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler