Cumhurbaşkanlığından Trabzon'da vatandaşlara aşure ikramı

Cumhurbaşkanlığınca Trabzonlu vatandaşlara muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram edildi.    Ayasofya Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenen etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Başkanı

Cumhurbaşkanlığından Trabzon'da vatandaşlara aşure ikramı
Cumhurbaşkanlığınca Trabzonlu vatandaşlara muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram edildi. 
 
Ayasofya Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenen etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Başkanı Hakan Yurdakul, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
Aşure dağıtımı öncesinde konuşan Vali Öz, muharrem ayının İslam tarihi açısından önemine değinerek, şunları belirtti:
 
"İçerisinde pek çok önemli olayların yaşandığı ve manevi özelliğinin çok yüksek olduğu muharrem ayı içerisindeyiz. Bizim birlik ve beraberliğe, kardeşliğe en fazla ihtiyacımız olan dönemde bütün Türkiye'de farklı duygularla yaşıyoruz. Bu ay içerisinde tarihte yaşanan bazı olaylar hem İslam hem de tarihimiz için güzellikler ve acılar barındırıyor. Bu acıları büyütüp ayrılıklara vesile etmek yerine bunlardan ders alıp birlik beraberliğe vesile edip geleceğimizi bunun üzerine kurmak en fazla ihtiyacımız güzel davranış biçimi" 
 
aa_picture_20151026_6626294_web.jpg
 
Türkiye'nin bugünlerde milli birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öz, şöyle dedi:
 
"Yaşadığımız süreçte milli birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize kast eden iç ve dış düşmanlarımız bugün de var. Bu vesileyle birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Muharrem ve benzeri manevi günlerimizi de bu birliğimizi pekiştirmek için değerlendirmemiz gerekiyor. Bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin farklı illerinde birlik ve beraberliği vurgulamak için aşure dağıtımı programı var. Bu mekanlardan birisini de bu camimizde gerçekleştiriyoruz. Bu mekan tarihi hassasiyetlik açısından önemli mekan. Bu manevi zenginliği bütün cemaatimizle ve çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Aşure, birlik ve beraberliğimizin, zenginliğimizin ve farklılıklarımızın bir kazan içerisinde ne kadar lezzetli olduğunun güzel bir göstergesi."
 
Öz, konuşmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Başkanı Yurdakul ile vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı.
 
aa_picture_20151026_6626296_web.jpg
 
aa_picture_20151026_6626297_web.jpg,
 
aa_picture_20151026_6626300_web.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam