Cumartesi anneleri eylem yaptı

 Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray’da düzenledikleri oturma eylemine Antikapitalist Müslüman Gençler ve CHP Milletvekili Tanrıkulu destek verdi. Konuşmacılar Cumartesi Anneleri için güzel hediyenin "adalet" olacağını vurguladı.Galatasaray Lisesi önünde b

Cumartesi anneleri eylem yaptı

 

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray’da düzenledikleri oturma eylemine Antikapitalist Müslüman Gençler ve CHP Milletvekili Tanrıkulu destek verdi. Konuşmacılar Cumartesi Anneleri için güzel hediyenin "adalet" olacağını vurguladı.

Galatasaray Lisesi önünde bu yıl 372. Eylemini yapan Cumartesi Anneleri'ne Antikapitalist Müslüman Gençler ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek verdi. Eyleme gözaltında kaybedilişlerinin 18’inci yılında kayıpların eşleri, çocukları katıldı. Sanatçı Zeynep Tanbay yaptığı açıklamada, “372’inci buluşmamızı anneler günü arifesinde gerçekleştiriyoruz. Yarın devleti yönetenler yine anneliğin öneminden ve kutsallığından bahsedecek. Bizzat devletin kurup yönettiği çeteler tarafından, evlatları kaybedilen annelerden kimse söz etmeyecek” dedi.

Eyleme destek veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Türkiye’nin bütün annelerine Cumartesi Anneleri'nin yasına ortak olma çağrısında bulundu.

Antikapitalist Müslüman Gençler üyelerinden Muhammet Cihat Ebrari, Cumartesi Anneleri için en güzel anneler günü hediyesinin adalet olacağını belirtirken, Zeynep Pekiner ise şunları söyledi:

"Her zamanki gibi, bu yıl da annelerin kutsallığından bahsedecekler. Ama bu acılı anneleri düşünmüyorlar. Bugün burada yine feryatlarını gördük. Oğlu faili meçhul şekilde katlediliyor. Mezarının yeri belli. 18 yıldır talep ediyorlar. Buna rağmen mezarı açılmıyor. Bizde onların çığlıklarına ses katmak için buradayız destek veriyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam