Cübbeli Hoca'dan ilginç iddia!

 Karagümrük çetesine yönelik dava kapsamında tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü avukatı aracılığıyla yaptığı yazıla açıklamasında duruşmada kullandığı ifadelerin medyada yanlış yorumlandığı iddia etti.Hakim karşısına çıktı

Cübbeli Hoca'dan ilginç iddia!

 

Karagümrük çetesine yönelik dava kapsamında tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü avukatı aracılığıyla yaptığı yazıla açıklamasında duruşmada kullandığı ifadelerin medyada yanlış yorumlandığı iddia etti.

Hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada kullandığı ifadelerin yanlış yorumlandığını iddia eden Ünlü, 4 maddeden oluşan bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasının birinci maddesinde duruşmada kullandığı "Ben günahkarım" ifadesinin iddianamede yer alan suçları işlediği anlamına gelmediğini belirten Ünlü, duruşmada kullandığı "Ben insan satacak, cinsel saldırıda bulunacak ve birinin hürriyetini tahdit edecek biri miyim? 35 senedir insanları bu işlerden nefyetmeye çalışıyorum, binlerce aile benim sohbetlerim sayesinde kurtuluyor, bunlardan birini yaptıysam imansız öleyim" şeklindeki beyanım, maksadımın suçluluk ifadesi olmadığını açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

BU NE BÜYÜK BÜHTAN!

Bazı basın yayın organlarında benim yurt dışından getirttiğim kadınlardan nasıl nikah kıydığımı mahkemede anlattığım yazılmış diyen Ünlü, "Bu ne büyük bühtan! Ben ifademde mealen: 'Nikah için yurt dışından hiçbir kadın getirtmedim, bu dosyadaki isnad vechi üzere; orada adı geçen hiçbir kadınla nikah yapmadım, hiçbirini görmedim, görüşmedim'' dediğini belirtti.

 

Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, birini bularak müşteki yaptığını iddia eden Ünlü, "Dosyada resmini gördüğüm müşteki öcü gibi, ben ise zevk sahibiyim böyle birine el sürer miyim?" şeklinde ifade verdiğini hatırlattı

 

Açıklamasında mahkemede verdiği yazılı savunmasına ayrıntılı olarak yer veren Ünlü, "Bazı internet sitelerinde benim evvelce inkar ettiğim kaseti şimdi kabul ettiğim, belki bugün inkar ettiklerimi de yarın kabul edebileceğim konu edilmiş. Benim sözlerim gizli değildir, çıktığım bazı televizyon programlarında alenen söylenmiştir ama herkesin akıl seviyesi konuşulan lafın ne anlama geldiğini anlamaya yetmeyebilir. Ben televizyon programlarında başımdan birkaç nikah geçtiğini ancak şu an tek eşle birlikte olduğumu beyan etmiştim" dedi.

 

Asla zina ve haram yapmadığını daha önce açıkladığını belirten Ünlü açıklamasında, "İnternetlerde Varan 1, Varan 2, Varan 3 şeklinde dolaşan görüntülerde kesinlikle fotomontaj yapılmış, kesme, biçme, takdim, tehirler uygulanmış, saçma sapan ucubeler ortaya çıkmıştır, bütün bunlar sevenlerimin gözünde beni itibarsızlaştırmaya yönelik yapılmış ama tutmamıştır" ifadelerine yer verdi.

 

"Bir üfürükle gelen bir tükürükle gider" şeklinde kıssası olan bir söz olduğunu hatırlatan Ünlü, "Ben bir üfürükle gelmediğimden, 35 senedir cemaatime meccanen hizmet eden biri olarak, parti başkanları gibi Varan 1'le değil, Varan 30 da olsa itibar kaybedecek biri değilim, 20 sene evvel kimse salon dolduramazken yüz binden fazla insanı Çavuşbaşı Külliyesi'nde defaatle toplamış biriyim, bugün de bıraksalar, hiçbir teşkilatım olmamasına rağmen Arena'yı sevenlerimle doldurabilecek itibardayım, zira Allah'ın (cc) aziz kıldığını kimse zelil kılamaz zelil kıldığını da aziz edecek yoktur" dedi.

ÇOCUKLARIMA SABIR DİLİYORUM

Duruşmada kullandığı iki eşim 8 çocuğum var şeklindeki ifadelerinin ise, "Mahkemede 'kaç eşiniz var' şeklinde bir sual varid olmadığından bana çocuklarım sorulmuş, ben 'sekiz' cevabını verince de 'bir eşten mi?' şeklinde bir sual tevcih edilmiş, buna cevabımda 'iki eşten' şeklinde olmuştur. Oysa gazetelerde ve sair yayın organlarında benim bir gün orada, bir gün burada kalan, eşi ve ikameti meçhul biriymiş gibi gösterilmeme yönelik haberler yayınlanmıştır. Bu haberler tamamen yalandır. Ben 19 sene evvel Büşra Mihrimah Ünlü adındaki eşimle evlendiğimden beri onunla birlikteyim. İkametgahım da Beykoz'dadır. Üstadım Mahmut Efendi Hazretleri: 'O senin direğindir' buyurarak O'nun benim bütün hizmetlerimdeki yerini açıklamıştır. Tüm ihtiyaçlarımı karşılayan, hastalıklarımla ilgilenen, misafirlerimi ağırlayan, benim olmazsa olmazım ancak O'dur" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü yazılı açıklamasını, "Vatanın, milletin ve bunca ümmetin bu kadar önemli sorunları varken beni susturmak isteyenlerin tezviratı yüzünden gayriihtiyari olarak içine düşürülmüş bulunduğum hal-i pür melalim nedeniyle değerli eşime, çocuklarıma, yakınlarıma ve cemaatlerime sabır ve metanetler diler, müfterileri müntakim Teala'ya havale ederim" ifadeleri ile tamamladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler