Çöpten topladıkları ekmeği yiyorlar...!

Elazığ’ın merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi’nde ikamet eden Köse ailesinin hayat hikayeleri yürekleri dağlıyor. 2 ay önce Şanlıurfa’dan iş umuduyla Elazığ’a gelen aile, umduklarını bulamayınca çöpten yiyecek toplamaya başladı. Baba Aziz Köse çocuklarının aç

Çöpten topladıkları ekmeği yiyorlar...!

Elazığ’ın merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi’nde ikamet eden Köse ailesinin hayat hikayeleri yürekleri dağlıyor. 2 ay önce Şanlıurfa’dan iş umuduyla Elazığ’a gelen aile, umduklarını bulamayınca çöpten yiyecek toplamaya başladı. Baba Aziz Köse çocuklarının aç kalmamaları için sabahın erken saatlerinden güneşin batımına kadar çöp kutularını dolaştığını ve orada bulduğu yiyecekleri ailesine getirdiğini söyledi. Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Köse, "Biz aslen Osmaniyeliyiz. 25 yıl önce Şanlıurfa’ya yerleştik. İş olduğu dönemlerde hamallık yaparak geçimimi sağlıyordum. Orada iş bulamayınca bir umutla Elazığ’a geldim ailemle birlikte. Ama burada da iş bulamadık. Gördüğünüz gibi ayağımda çorap bile yok. Gün içerisinde saatlerce soğuk havaya rağmen çocuklarım aç kalmasın diye çöpten ekmek topluyorum. Evimiz kirada. 200 lira kira ödüyorum. 2 aydır kiramızı ödeyemedik. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi.

"EŞİMİN ÇÖPTEN EKMEK GETİRMEDİĞİ GÜNLERDE AÇ KALIYORUZ"

Anne Semra Köse de komşularının yardımıyla evlerine halı serebildiklerini ifade ederek, "Allah razı olsun komşularımız bize halı ve birkaç parça eşya getirdi. Bu eşyalar sayesinde çocuklarım yerlere rahatça basabiliyor. Eşim ve 4 çocuğumla birlikte bu küçücük evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Çoğu geceler aç yatıyoruz. Eşim çöpten ekmek toplamaya çıktığında çocuklarım yolunu gözlüyor. Ekmek gelmediği günler aç kalıyoruz. Durumumuz iyi değil. Eşime çalışabileceği bir iş istiyoruz. Küçük kızım da hasta. Tedavi olması gerekiyor ama maddi durumumuz yok" diye konuştu.

"GÜNDÜZ OKULA GİDİYOR GECE ÇÖPTEN EKMEK TOPLUYOR"

Köse ailesinin en büyük oğlu olan Özgür ise Vali Tevfik Gür Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencisi. Gündüz okula giden Özgür, akşamları da babasıyla birlikte çöpten ekmek topluyor. Çok zor durumlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Özgür Köse, "Durumumuz çok kötü. Ama halimize şükrediyoruz. Ben gündüz okula gidiyorum. Akşamları da babamla birlikte çöpten ekmek topluyoruz. Bunu yapmaya mecburuz çünkü başka yiyecek bir şeyimiz yok. Ben okuyup meslek sahibi olmak istiyorum. İnşallah bize yardım edilir ve daha iyi şartlarda eğitimime devam ederim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler