Çöpten elektrik üretildi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ülke genelinde 76 katı atık tesisiyle 46.5 milyon nüfusa hizmet verdiğini ve kurulan 16 tesiste ise çöpten elde edilen metan gazıyla 270 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılandığını açıkladı.  ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı

Çöpten elektrik üretildi
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ülke genelinde 76 katı atık tesisiyle 46.5 milyon nüfusa hizmet verdiğini ve kurulan 16 tesiste ise çöpten elde edilen metan gazıyla 270 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılandığını açıkladı. 
 
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre, 2003'te ülke genelinde 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısı, bu yılın ilk yarısı itibarıyla 76'ya yükseldi. Aralarında Trabzon, Rize ve Bayburt’un da bulunduğu illerdeki tesislerden 46.5 milyon nüfusa hizmet verildiği kaydedildi. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 76 katı atık düzenli depolama tesisiyle 46,5 milyon nüfusa hizmet verildiğini, 16 tesiste ise çöpten elde edilen metan gazıyla 270 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılandığını bildirdi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde, katı atık bertaraf tesisi kurulması, katı atık miktarının azaltılması, geri kazanımın sağlanması, taşıma giderlerinin düşürülmesi ve gerektiğinde uygun teknolojiye sahip transfer istasyonlarının kullanılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
 
Ülke genelinde 2003'te 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısı, bu yılın ilk yarısı itibarıyla 76'ya yükseldi. Bu tesislerle bin 10 belediyede 46,5 milyon nüfusa hizmet verilirken, 16 tesiste ise çöpten elde edilen metan gazıyla 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, vatandaşa sunulan katı atık düzenli depolama hizmetini artıracaklarını bildirdi. Yılın sonuna kadar katı atık düzenli depolama tesisi sayısını 80'e çıkaracaklarını belirten Güllüce, böylece hizmet verilen nüfusun da 48 milyona yükseleceğini kaydetti.
 
Güllüce, katı atıkları çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetirken, bu alanlarla enerji ihtiyacına katkıda bulunmayı da hedeflediklerini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam