Çöpleri yakarken, ormanı yaktı!

Edinilen bilgiye göre, bölgede bir çiftçi, zeytinliğinde temizlik yaparak topladığı dalları yakmak istedi. Ateş komşu araziye sıçradı. Dalları yakan çiftçinin yangının büyümesinden korkarak bağırması üzerine çevredekiler polis, jandarma ve itfaiyeye haber

Çöpleri yakarken, ormanı yaktı!

Edinilen bilgiye göre, bölgede bir çiftçi, zeytinliğinde temizlik yaparak topladığı dalları yakmak istedi. Ateş komşu araziye sıçradı. Dalları yakan çiftçinin yangının büyümesinden korkarak bağırması üzerine çevredekiler polis, jandarma ve itfaiyeye haber verdi. Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi'ne bağlı 4 itfaiye ekibi ve iş makineleri kısa sürede yangın mahalline intikal etti. Ancak arazinin dik ve engebeli olması ve yol bulunmaması yüzünden ekipler yangına müdahale edemedi. Daha sonra traktörlerin arkasına bağlanan su tanklarıyla alevlere müdahale edildi. İtfaiye araçları ise traktörlere su takviyesi yaptı. Yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.

Vatandaşlar, bu tür yangınlar için acilen araziye yangın yolları açılmasını istedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler