Çöl sıcakları yerini yağmura bırakıyor

Yurt geneli yağışlı havanın etkisine giriyor, hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacak.Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz k

Çöl sıcakları yerini yağmura bırakıyor

Yurt geneli yağışlı havanın etkisine giriyor, hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesi ve Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın, çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (28)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

İZMİR: Parçalı bulutlu. (29)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (36)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (30)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık. (31)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(39)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Bölge genelini parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ve Çankırı, Sivas ve Ankara çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışlar, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile doğu kıyıları sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam