Çocuk yapana 8600 TL!

Singapur Hükümeti doğum oranının azalarak, genç nüfus oranının azalmasına çare arıyor. Hükümet, 26 Ağustos'tan bu yana bebeği olan her aileye 6 bin Singapur doları (8600 TL) ikramiye verecek. Bu ilk ve ikinci bebekler için geçerli olacak. 3'üncü ya da 4'ü

Çocuk yapana 8600 TL!

Singapur Hükümeti doğum oranının azalarak, genç nüfus oranının azalmasına çare arıyor. Hükümet, 26 Ağustos'tan bu yana bebeği olan her aileye 6 bin Singapur doları (8600 TL) ikramiye verecek. Bu ilk ve ikinci bebekler için geçerli olacak. 

3'üncü ya da 4'üncü çocuklarını dünyaya getiren çiftlere ise 8 bin Singapur doları hediye edilecek. Milli Nüfus ve Yetenek Dairesi'nin yaptığı açıklamaya göre 1 Mayıs'tan itibaren babalara bir haftalık doğum izni de verilecek. Annelerin 16 haftalık doğum izni hakkı bulunuyor. 
 
Ayrıca çiftlerin, evlilik ve konut sorunlarının da 2 milyar Singapur doları bir paketle karşılanması planlanıyor. Başbakan Yardımcısı Teo Chee Hean, "Genişletilmiş evlilik ve ebeveynlik önlemlerinin, Singapurlular için aileye daha uygun bir ortam yaratmasını umuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam