Çocuk gelin davasında 30 yıl!

Siirt’in Pervari ilçesinde, 14 yaşındaki çocuk gelin Kader Erten’in öldürülmesine ilişkin davada sanıklar için 30 yıla kadar hapis cezası istendi.Siirt’in Pervari ilçesinde, 12 yaşında evlendirilen, 13’ünde anne olan, 14 yaşında vurularak öldürülmüş halde

Çocuk gelin davasında 30 yıl!

Siirt’in Pervari ilçesinde, 14 yaşındaki çocuk gelin Kader Erten’in öldürülmesine ilişkin davada sanıklar için 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Siirt’in Pervari ilçesinde, 12 yaşında evlendirilen, 13’ünde anne olan, 14 yaşında vurularak öldürülmüş halde bulunan Kader Erten’in, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşması 18 Temmuz’a ertelendi.

Mağdur ve tutuksuz yargılanan sanıkların avukatlarının katıldığı duruşmada Kader Erten’in babası Musa Erten ve kayınpederi Tahir Atak ve Kader Erten’in resmi nikahsız eşi Mehmet Atak için, ’Nitelikli cinsel istismara yardım etmek, hürriyeti kısıtlamak’ suçlarından 20 ile 30 yıl hapis cezası talep edildi. Mahkeme, sanıklardan Kader Erten’in babası Musa Erten, annesi Suna Erten’in müdafi huzurunda savunmalarının tespiti için, Van’dan savunmaların talimat yoluyla alınmasına karar vererek duruşmayı 18 Temmuz 2014 tarihine erteledi. 12 yaşında evlendirilen, 13’ünde anne olan Kader Erten, eşi askerdeyken 12 Ocak 2014 tarihinde ölü olarak bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler