Coca-Cola’da alkol tartışması

This American Life isimli radyoda sunucu Ira Glass, Coca-Cola’-nın 125 yıldır tartışılan 7X formülünün eski bir gazetede yayımlanan tarifini açıklaması ve radyonun internet sitesinde de yayınlanması dünyada büyük bir tartışmaya yol açtı. Sitenin yayınladı

Coca-Cola’da alkol tartışması

This American Life isimli radyoda sunucu Ira Glass, Coca-Cola’-nın 125 yıldır tartışılan 7X formülünün eski bir gazetede yayımlanan tarifini açıklaması ve radyonun internet sitesinde de yayınlanması dünyada büyük bir tartışmaya yol açtı.

 

Sitenin yayınladığı belgede kolanın içinde belli miktarda alkol bulunduğunun olması özellikle Müslümanları ikiye böldü.

 

Müslüman ülkelerde büyük tartışmalar yaşanırken Coca-Cola sözcüsü Kerry Tressler iddiaları yalanladı ve formülün doğru olmadığını söyledi. Tressler “Birçok kurum gizli formülümüzü ele geçirmek istedi ama bunu başaramadı. Coca-Cola’da alkol ve herhangi bir domuz ürünü bulunmuyor” dedi. Yaşanan tedirginlik üzerine Birleşik Arap Emirlikleri bir açıklama yaparak Coca-Cola’nın içinde alkol bulunmadığını bildirdi. Dubai Gıda Kontrol Müdürü Mohammed Shareef içeceği analiz ettiklerini belirterek, “Yaptığımız testler nedeniyle kolada alkol yok. Bu sonuçtan yüzde yüz eminim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler