Çobanlıktan Avrupa şampiyonasına!

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde atletizm hayatına başlayan Mustafa Göksel, çobanlıktan Avrupa Şampiyonası uzanan yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.30 Mayıs 2015 tarihinde Kütahya’nın Gediz ilçesinde gerçekleştirilen Dağ Krosu yarışmalarında ge

Çobanlıktan Avrupa şampiyonasına!

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde atletizm hayatına başlayan Mustafa Göksel, çobanlıktan Avrupa Şampiyonası uzanan yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

30 Mayıs 2015 tarihinde Kütahya’nın Gediz ilçesinde gerçekleştirilen Dağ Krosu yarışmalarında genç erkekler kategorisinde Karaman’ı başarılı bir şekilde temsil eden Mustafa Göksel, zorlu geçen yarışlarda rakiplerine fark atarak Türkiye 3.’sü olmayı başardı.

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Abdulselam Karharman ile çalışmalarına devam eden Göksel, Portekiz’de yapılacak Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Sporculuk hayatı boyunca birçok başarıya imza atmış olan eski atletizm sporcusu Abdulselam Karharman, Karaman’ın Sarıveliler ilçesine Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanmasının ardından atletizm sporuna olan sevgisini tüm öğrencilerine aşıladı. Başarılı ve yetenekli öğrencisi Mustafa Gökseli keşfeden Karharman, boş zamanlarında ailesinin geçimine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yapan Mustafa Göksel ile 3 yıllık bir çalışmanın ardından Milli takıma davet edilme başarısı göstererek, Avrupa Şampiyonasına giden yolda tüm gençlere örnek olacak bir başarıya imza attı.

9 Haziran, 2 Temmuz arasında Kütahya’da yapılan Milli Takim Kampına hem Mustafa Göksel hem de antrenörü Abdulselam Karharman katıldı. 2 Temmuz itibariyle biten ve çok verimli geçen milli takım kampından sonra Göksel, Milli Takim kafilesiyle birlikte Avrupa Dağ Kros şampiyonasında Karaman’ı ve Türkiye’yi temsil etmek için Portekiz’e gitti. Bu yıl 14.’ sü düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası Portekiz’de yapılacak.

Çobanlıktan Avrupa Şampiyonasına giden yolda Beden Eğitimi Öğretmeni Abdulselam Karharman ve Mustafa Göksel’in örnek teşkil eden çok büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Çalışma ve inancın azmiyle yakalanan bu başarı tüm Karamanlı gençlere örnek olacak niteliktedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler