Cizre'de polise saldırı!

 Saldırı esnasında 2 çocuk yaralandı. Cizre Kaymakamı Şenol Koca, yaralanan 2 çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.Cizre'de trafik ekipleri park yolunda trafik uygulaması yaparken, yolda geçen plakasız bir motosiklet durdurdu. Motosikletin plak

Cizre'de polise saldırı!

 

Saldırı esnasında 2 çocuk yaralandı. Cizre Kaymakamı Şenol Koca, yaralanan 2 çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Cizre'de trafik ekipleri park yolunda trafik uygulaması yaparken, yolda geçen plakasız bir motosiklet durdurdu. Motosikletin plakasız ve sürücünün ehliyetsiz olması, kurallara uymadığı için polisler motosiklete el koydu. Motosiklet sürücüsü olaya tepki gösterdi. Motosiklet sahibi ve çevredekiler polis ekiplerine taşla saldırmaya başladı. Bunun üzerine trafik polisi havaya 3 el havaya ateş etti. Olay yerinde çıkan hareketlenmenin ardından Merve Udül adlı vatandaş düşerek, İbrahim Halil Duran da taşlama esnasında kafasına gelen bir taştan dolayı yaralandı.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Kaymakam Şenol Koca, "Emniyet binamızın ek binasının yanında trafik polislerimiz uygulama yaparken, kurallara uymayan, plakası olmayan ve kural ihlali yapmış bir tane motosiklet ile ilgili işlem yapılırken görgü tanığının ifadeleriyle motosiklet sahibi ve etrafındakiler motosikleti vermemek için gayret ediyorlar. Bu arada orada yoğunlaşan kalabalık trafik polisi memurumuza saldırıyor. Bunun üzerine trafik polisimiz silahını çekip üç el havaya ateş ediyor ve daha sonra emniyet ek binasına geçiyor. Bunun üzerine orada çıkan kargaşadan dolayı bir hareketlenme oluyor ve o hareketlenmeden kaynaklanan 2 tane çocuğumuz Merve Udül koşarken herhalde düşmeden kaynaklı koltuk altında bir yaralanma var, kesik var. İbrahim Halil Duran da taşlama esnasında kafasına gelen bir taştan dolayı şuanda yaralı. Merve Udül şuandan itibaren hastaneden taburcu edildi. İbrahim Halil Duran da şuanda müşahede altındadır." dedi.

Şenol Koca, konu ile alakalı teferruatlı olarak idari tahkikat başlatıldığını belirterek "Bununla ilgili ayrıca savcımıza bilgi verdik. Savcımızda konunun durumuna göre adli tahkikat başlatacağına karar verdi. Ama biz kaymakamlık olarak gerek olayın öncesi gerek olayın sonrasında teferruatlı olarak bir tahkikat başlattık. Bu size vermiş olduğum bilgiler tamamen görgü tanıklarının ifadelerine başvurarak verilmiş bilgilerdir. Tahkikat tamamlandıktan sonra olayın öncesiyle ve sonrasıyla ilgili teferruatlı bir bilgi verilecek. Ateş açıldığına dair vatandaşlar arasında bir bilgilendirme var. Bu bilgilendirme doğru değil. Tamamen az önce bahsetmiş sebeplerden dolayı bir hadise. Bunu kamuoyuna duyuruyoruz. Şuanda 2 tane çocuğumuzun sağlık durumları gayet iyidir. Bir tanesi taburcu edildi diğeri de müşahede altında durumunda her hangi bir sıkıntı yok. Allah izin verirse birkaç saat içerisinde onunda taburcu edilmesini bekliyoruz." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler