Cinsel istismar davasında şok savunma!

İstanbul’da Çubuklu İlköğretim Okulu’nda iki kız öğrenci, öğretmenlerinin cinsel istismarına maruz kaldı. Hakkında dava açılan ve ağır ceza mahkemesinde yargılanan öğretmen S.Ç.’nin avukatı, mütalaa veren savcının müvekkiline 30 yıl hapis cezası istemesi

Cinsel istismar davasında şok savunma!

İstanbul’da Çubuklu İlköğretim Okulu’nda iki kız öğrenci, öğretmenlerinin cinsel istismarına maruz kaldı. Hakkında dava açılan ve ağır ceza mahkemesinde yargılanan öğretmen S.Ç.’nin avukatı, mütalaa veren savcının müvekkiline 30 yıl hapis cezası istemesi karşısında “O kızlar normal öğrenci değil. Biri daha önce bir pazarcının tacizine uğramış, diğerinin ailevi problemleri var. Diğer öğretmenlerin de tanık olarak dinlenmesini istiyoruz” dedi. Bu savunmaya mahkeme başkanı da “Ne demek normal değiller” diye tepki gösterdi.

Mahkemeye ulaşan Adli Tıp raporunda ise çocukların ruh sağlıklarının bozulduğu tespit edildi. Sanık avukatının öğretmenlerin tanık olarak dinlenmesi talebini reddeden mahkeme, karar için duruşmayı erteledi.

Dava konusu olay 2009 ve 2011 yıllarında yaşanmıştı. O dönem 10 ve 11 yaşlarında olan iki kız öğrenciyi “Beni öper misin?’ ‘Seni arabamla eve bırakayım” diyerek taciz ettiği, birinin de göğüslerini ellediği ve cep telefonuyla fotoğraflarını çektiği öne sürülen öğretmen S.Ç. hakkında, şikâyet üzerine dava açılmıştı. Sanık öğretmen savunmasında, “İddiaların tamamı hayal ürünü. Çocuklara sevgi gösterdim. Bunun yanlış anlaşıldığını düşünüyorum” demişti. Öğretmen S.Ç.’nin, bir diğer davada da 9 kız öğrenciye daha cinsel istismarda bulunduğu öne sürülüyor. Bu davanın dosyası da mahkemeye ulaştı.

Aynı öğretmen 9 küçük kız öğrenciye daha cinsel istismarda bulunduğu için Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam