Çınarka'dan açıklama: Anjiyo 2009'da yapılmadı

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka, “Trabzon’da O Hastanede Anjiyo Oldu Dünyası Karardı” başlığıyla yer alan haberleilgili açıklama yaptı. İşte Çınarka’nın basın bülteni: “Medyada 10.08.2015 tarihinde “Trabzon’da

Çınarka'dan açıklama: Anjiyo 2009'da yapılmadı
Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka, “Trabzon’da O Hastanede Anjiyo Oldu Dünyası Karardı” başlığıyla yer alan haberleilgili açıklama yaptı. İşte Çınarka’nın basın bülteni: “Medyada 10.08.2015 tarihinde “Trabzon’da O Hastanede Anjiyo Oldu Dünyası Karardı” başlığıyla haberler yer almıştır. Haberde adı geçen Nuran Burma’nın 26.09.2014 tarihinde aterosklerotik kalp hastalığı tanısı ile Ahi Averen Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizie yatışı yapılmıştır. Hastaya 26.09.2014 tarihinde koroner anjiyografi uygulanmış teşhis ve tedavileri gerçekleştirilmiştir. Hasta Nuran Burma takipleri devam ederken kendisinin ve yakınlarını istekleri ile 29.09.2014 tarihinde taburcu edilmiştir. Hastaya yapılan anjiyo girşimi haberde bahseidildği gibi 2009 yılında gerçekleşmemiştir.
 
Hasta Nuran Burma 66 yaşındandır ve karaciğer sirozu, diabet, hipertansiyon, hepatit, kronik deri ve romatizma tanılarına sahiptir. Hasta Nuran Burma’ya sağlık tesislerimizin farklı branşlarından sürekli hizmet sunulmakta ve hastalıklarının teşhis ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Hasta 2015 yılı itibarı ile de sağlık tesislerimizden hizmet almaya devam etmektedir. Haberde sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi,2ne konu ile ilgili şikayet başvurusunda bulunduğu ifade edilmiştir. Hastanın yakını Ali Burma tarafından SABİM’e 10.10.2014 tarihinde hastanın şikayeti iletilmiştir. Şikayette haberde bahsedildiği gibi kendileri ilgilenilmediği ifade edilmiştir. Şikayete istinaden hastane yönetimi tarafından gerekli incelemeler yapılmıştır. Başvuru hakkında yapılan inceleme sonunda herhangi bir ihmal olmadığı için bir işleme gerek görülmemiştir. SABİM  kayıtlarına göre hasta yakını 12 Kasım 2014 tarihinde telefonla aranarak şikayet başvurusu hakkından bilgilendirilmiştir.
 
Sağlık tesislerimizde tedavi gören hasta Nuran Burma’nın Sağlık Tesisimizin Hasta Hakları Birimi’nde ve Başbakanlık İletişim Merkezi’nde sağlık hizmeti alırken yaşadıkları sorunları ileten herhangi bir şikayet başvurusu mevcut değildir. Bilgilerinize sunulur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler