Çiçek: "En büyük zararı yargı camiası görür"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü törenine ilişkin, "Açılış günlerinde daha pozitif, daha olumlu, daha birleştirici, kaynaştırıcı konuşmalar yapmak yerine, bunun ötesinde tam tersi, gerginliği artıran, sıkıntıyı artıran, biraz d

Çiçek: "En büyük zararı yargı camiası görür"
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü törenine ilişkin, "Açılış günlerinde daha pozitif, daha olumlu, daha birleştirici, kaynaştırıcı konuşmalar yapmak yerine, bunun ötesinde tam tersi, gerginliği artıran, sıkıntıyı artıran, biraz da tribünlere yönelik konuşmalar toplumun huzuruna katkı sağlamıyor" dedi.
 
TBMM Başkanı Çiçek, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi toplantısına katılmak üzere geldiği Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Danıştay töreninde yaşananları değerlendirdi.
 
Toplantıda bulunmadığı için olayın nasıl geliştiğini tam olarak bilemeyeceğini söyleyen Çiçek, "Ama daha evvel Anayasa Mahkemesi'nde yaşadığımız sıkıntıdan sonra da ifade etmeye çalıştım. Türkiye'de bazı tarihler, bazı günler, buluşma, kaynaşma, topluma daha pozitif mesaj verme günü yerine, bir endişe kaynağı, bir sıkıntı kaynağı olmaya başladı. Bunların başında, eskiden 1 Mayıslar endişe kaynağıydı, şimdi bir de yargı kurumlarının açılış günleri bu manada sıkıntı olmaya başladı" diye konuştu.
 
"Açılış günlerinde daha pozitif, daha olumlu, daha birleştirici, kaynaştırıcı konuşmalar yapmak yerine, bunun ötesinde tam tersi gerginliği artıran, sıkıntıyı artıran, biraz da tribünlere yönelik konuşmaların toplumun huzuruna katkı sağlamadığını" vurgulayan Çiçek, "Yani bu haliyle 'bu açılış günleri neye yarıyor?' diye toplumda sorgulanmaya başlar ve bundan da en büyük zararı yargı camiası görür diye düşünüyorum. Oradaki konuşmalar yargının tümü tarafından da kabul edilen konuşmalar değil" değerlendirmesini yaptı.
 
Yargıdan bahsederken yalnızca hakim ve savcıları değil, onun ayrılmaz bir parçası olan avukatları ve baroları da kastettiğini ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:
 
"Orada herkes belli bir sıfatla konuşuyor, sanki o kurumun, o kurumda görev yapan herkesin görüşü gibi anlatılmaya çalışılıyor, halbuki bu böyle değil. Bu türlü tartışmalar uygun olmayan konuşmalar, kurumlara çok ciddi ölçüde zarar verir. Herkesin bundan sonra buna dikkat etmesi lazım gelir diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam