CHP'den 'Destek' ziyareti

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, il ve ilçe teşkilatı üyeleriyle birlikte MHP, Saadet Partisi ve BBP il başkanlarını ziyaret edip, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yozgat'a yapacağı ziyaret programı hakkında bilgi alışverişinde bulundu. CHP

CHP'den 'Destek' ziyareti
CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, il ve ilçe teşkilatı üyeleriyle birlikte MHP, Saadet Partisi ve BBP il başkanlarını ziyaret edip, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yozgat'a yapacağı ziyaret programı hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
 
CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Merkez İlçe Başkanı Bayram Aslaner ve bazı parti yöneticileriyle birlikte ilk olarak MHP Yozgat İl teşkilatını ziyaret etti. MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya tarafından karşılanan CHP heyeti, kendi aralarında cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapacakları çalışmalar ve Salı günü Yozgat'a gelecek olan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu karşılama programını değerlendirdi.
 
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, yapılacak seçimin bir siyasi partinin seçimi olmadığını, partiler üstü bir konu olduğunu belirterek, cumhurbaşkanı adayının Yozgatlı olmasının bir avantaj olduğunu, bir siyasi parti mensubu olmanın ötesinde Yozgatlı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanında yer alacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili Yozgat’ta yapılacak olan seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini kaydeden Kaytan, "Cumhurbaşkanı adayının hemşehrimiz olması bizlerin sorumluluğunu da daha da artırmaktadır. Bir siyasi partinin mensubu olarak değil, Yozgatlı olarak hemşehrimizin cumhurbaşkanı seçilmesi yönünde birlikte çalışacağız. MHP ve diğer partilere yaptığımız ziyaretler bu manada bir siyasi parti ziyareti değil, Yozgatlı olmanın verdiği sorumluluktan ibarettir." dedi.
 
Halkın cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, 1 Temmuz günü memleketi Yozgat'a geleceğini hatırlatan CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan, karşılama ve ağırlama programını görüşüp, değerlendirmek üzere ziyaretlerde bulunduklarını, pazartesi günü ise geniş katılımlı bir toplantı yaparak, karşılama programını organize etmeyi düşündüklerini bildirdi. Bu sürecin kritik bir süreç olduğunu kaydeden Kaytan, "Ülke için kritik bir süreç, bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bizler siyasetçi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Yozgatlı vatandaşlarımızdan da hemşehrilerine destek vermelerini ve sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu siyasi bir yarış değil, bizler rozetlerimizi bir kenara bıraktık. Yozgat menfaati ve ülke menfaati için çalışıyoruz. Ağustos ayına kadar da zaten bu süreç böyle devam edecek. İnşallah başarılı oluruz diye düşünüyorum." diye konuştu.
 
"ÜZÜLDÜK"
 
Aday konusunda iktidar cephesinden gelen yorumların kendilerini üzüp, hayal kırıklığı yaptığının altını çizen Kaytan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bilindiği gibi bu seçimlerde de iktidar bütün imkanları kullanarak seçim kampanyası yürütecek. Ancak bizler gönüllülük esasıyla, yardımlarla seçim kampanyası yürüteceğiz. Siyasi iktidar, halkın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde zaten karalama kampanyalarına şimdiden başlamıştır. Pişirilip, pişirilip halkın önüne konulan İmam Hatip temel atma töreninde konuşan Adalet Bakanı’nın açıklamaları bir Yozgatlı olarak hepimizi üzmüştür.
 
Kıskananlar çatlasın, diyorum. Çünkü milletin parasıyla devletin imkanlarıyla siyaset yürütmüyoruz. Bereket kervanı adıyla devlet imkanlarını kullanarak AK Parti’ye mal edilen organizasyonlar gerçekleştirmiyoruz. Valinin bu noktada tarafsız kalarak, devletin valisi anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini bir kez daha söylüyorum. AK Parti’nin il başkanı olmasına gerek yok, biliyorsunuz meydanlara çıkarak il başkanlığı görevi yapan bürokratlar var. Bunlar resmi araçlarla Kur’an kursu açılışı adı altında, değişik tören isimleri altında törenlere katılarak siyasi propaganda gerçekleştiriyorlar. Valinin kaymakamın siyaset yapması hiç doğru değil, bunları da kınadığımızı belirtmek istiyorum."
 
MHP İL BAŞKANI KAYA
 
MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya da parti yöneticisi olarak rozetlerini çıkartıp, bir Yozgatlı olarak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanında olduklarını vurgulayarak, "Tüm kamuoyunun bildiği gibi değerli bir bilim adamımız cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Ortak aday olarak ismi üzerinde mutabakat sağlandı. Biz de isminin belirlenmesiyle birlikte mutluluk duyduk, bir hemşehrimiz olarak. Yozgat halkının siyasi kimliğini bir kenara bırakarak, hemşehrisi Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Biz de aynı şekilde parti rozetlerimizi bir kenara bırakarak, başta ülkemizin geleceği ve menfaatleri doğrultusunda, millet menfaatlerini de göz önüne alarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hep birlikte sivil toplum örgütlerimizle, siyasi partilerle ve Yozgatlı hemşehrilerimizle birlikte çalışmalarımızı yürüteceğimize inanıyorum." diye konuştu.
 
"SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI KOÇAK"
 
CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, daha sora Saadet Partisi ve BBP il teşkilatlarını ziyaret etti. Kaytan, yaptığı konuşmada, her Yozgatlının Yozgatlıya sahip çıkması gerektiğini, her dönem Yozgatlıdan aldığı oyun karşılığını vermeyen iktidar partisiyle birlikte tüm siyasi partilere Yozgat'ın hafife alınmayacağını göstermesi gerektiğini kaydetti. Kaytan, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri Yozgat için bir fırsattır, Yozgatlı için bir fırsattır. Bu fırsat değerlendirildiğinde kazanan da Yozgat olacaktır." şeklinde konuştu.
 
Saadet Partisi Yozgat İl Başkanı Ziya Koçak da bir Yozgatlı olarak gönüllerinin Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan yana oluğunu belirterek, "Henüz diğer adaylar belli olmadı. Partimizin de bu nedenle tavrı henüz netlik kazanmadı. Parti adına değil ama bir Yozgatlı olarak gönlümüz hemşehrimizin cumhurbaşkanı seçilmesinden yanadır. Kendisini uzun süredir tanıyorum, iyi bir Yozgatlı, iyi bir insan, devlet adamıdır." dedi.
 
"PROGRAM BELLİ OLDU"
 
Halkın cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yozgat'a yapacağı ziyaret programı da belli oldu. 1 Temmuz Salı Günü memleketi Yozgat'a gelecek olan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim startını buradan verecek. Saat 17.00'de Yerköy ilçesi girişinde karşılanacak olan İhsanoğlu, saat 17.30'da Yozgat'a gelip, ardından önce Yozgat Valiliği'ni ziyaret edecek, sonrasında da Ali Şakir Ergin ile bir araya gelecek. İhsanoğlu, saat 19.00'dan 20.30'a kadar Lise Caddesi ve Meydan yerinde esnafı ziyaret edip, esnafı ve vatandaşları Cumhuriyet Alanı'nda kurulacak iftar sofrasına davet edecek. İhsanoğlu, teravih namazı sonrasında da baba evinde vatandaşlarla sohbet toplantısı gerçekleştirecek.
 
CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Salı günü gerçekleştirilecek ziyarete geniş katılımın olabilmesi için pazartesi günü siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplanıp, yapacakları çalışmaları değerlendireceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam