CHP Şırnak'ta buluştu

Milletvekili Gök yarın Uludere’ye gideceğini ifade ederek Uludere için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Gök şöyle konuştu:“CHP, ülkemizin en az gelir dağılımında en az pay alan Şırnak’ta yaşanılan bütün sorunların farkındadır. Bu gün Şırnak’tayız, yarın

CHP Şırnak'ta buluştu
Milletvekili Gök yarın Uludere’ye gideceğini ifade ederek Uludere için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Gök şöyle konuştu:
“CHP, ülkemizin en az gelir dağılımında en az pay alan Şırnak’ta yaşanılan bütün sorunların farkındadır. Bu gün Şırnak’tayız, yarın Roboski’deyiz. Ben TBMM insan hakları inceleme komisyonu ve Uludere alt komisyonu üyesi olarak, bu konuda Uludere’de 34 yurttaşımızın öldürüldüğü hava harekatı sonrası yaşanılan olayda, CHP adına konuyu mecliste takip eden ve bu konuda muhalefet şerhi hazırlayan bir kardeşinizim. Biz CHP’nin özellikle Kürt sorunun çözümü noktasında, gerek Uludere’de gösterdiğimiz ve harcadığımız gayretler, gerek seçim barajının yüzde 10’dan daha aşağı düşürülmesi ile ilgili verdiğimiz teklifler, hapishanelerdeki tutsakların ve hasta mahpusların serbest bırakılmasına ilişkin verdiğimiz teklifler, Diyarbakır’daki cezaevinin kapatılması ve bir utanç müzesi olarak açılması gerektiğine dair verdiğimiz tekliflerin tümünün reddedildiği faili meçhul cinayetlerin araştırılması konusunda verdiğimiz tekliflerin ve araştırma önerilerinin defalarca reddedildiği bir parlamentoda çalışıyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Başbakanın bir yandan Kürt sorununu çözümü konusunda bir çaba sarf edildiğini belirtip, ertesi gün Halkların Demokrasi Partisi’nin mecliste bulunmaması gerektiğinin açıklamasını çok şiddetli yadırgadığımızı belirtmek isteriz.”
IŞİD ile ilgili de konuşan Gök, “Irak’ta Kobani bölgesinde ve yine Suriye’de yine iktidarın yarattığı bir İŞİD faktörü var. Bir IŞİD gerçeği var. Irak Şam İslam Devleti altındaki kendini tarif eden IŞİD’in hiçbir kural tanımadan acımasız yöntemlerle bölgeye çok ciddi zararlar verdiğini görüyoruz. Ne yazık ki bu IŞİD’in oluşmasında AKP iktidarının onlara sağladığı silah, mühimmat, lojistik destek ve insan desteği olmak üzere pek çok faktörler bugün IŞİD’i yaratan faktörler olarak karşımıza çıkmış ve artık silahlar Türkiye’ye dönmüş bulunuyor. Kobani bölgesinde kuşatma altında bulunan Kürt kökenli yurttaşlarımızın yine Suriye’de IŞİD’in tehdidi altında bulunan her türlü vatandaşımızın Türkmenler, Türk her türlü Arap kökenli insanlarımızın bu IŞİD’in tehdidinden kurtulması gerekmektedir. Bu konuda hükümetin bir adım atmadığına tanık oluyoruz” dedi.
Musul’daki rehin vatandaşlara değinen Gök, şunları söyledi:
“49 yurttaşımızdan daha şu saatte kadar bir haber alamıyoruz. Daha bir başkonsolosu rehin aldığı ve günlerce rehin tutulduğu bir hadisede hükümet yayın yasağı koymuştur. Ama 49 yurttaşımızın akıbeti hakkında bilgi sahibi değiliz. Dolayısıyla iktidar Ortadoğu’da bölgede her türlü erki elinden yitirmiş durumdadır. Her türlü gücü elinden çıkartmış durumdadır. Bu gün Gazze’de yaşanılan dramda Filistin Devlet Başkanı artık Türkiye’nin değil Mısır’ın devreye girerek bir ateşkes ilan edilmesini arzu etmekte ve Mısır’ın girişimleriyle İsrail’le Filistin arasında bir arabuluculuk yapılmaktadır. Şu anda hükümetimize şöyle dese yerdir. ‘Sen daha Uludere’nin hesabını vermemiş bir hükümetsin. Orda ölen 34 yurttaşın hakkını savunmamışsın ve onlar açısından adaleti gerçekleştirememişsin. Sen ilk önce kendi yurttaşları açısında bir ağla ve adaleti gerçekleştir’ dendiği zaman bu iktidarın söyleyeceği bir lafı yoktur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam