Cezaevinden piyasayı dolandırdı!

Hayali ihracat ve dolandırıcılık profesörü olarak tanınan, adı birçok yolsuzluk operasyonları ile anılan Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında dava açıldı. Piyasayı yüklü miktarda dolandıran örgüt hakkında hazırlanan iddia

Cezaevinden piyasayı dolandırdı!
Hayali ihracat ve dolandırıcılık profesörü olarak tanınan, adı birçok yolsuzluk operasyonları ile anılan Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında dava açıldı. Piyasayı yüklü miktarda dolandıran örgüt hakkında hazırlanan iddianamede halen cezaevinde olan Yakupreisoğlu hakkında örgüt kurma ve sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istendi. 
 
Paravan şirketlerle
 
Gıda, demir-çelik, Reklam ajansı ve inşaat alanlarında birçok paravan şirket kuran çetenin çalıntı ya da karşılıksız çeklerle değişik firmalardan mal aldıkları daha sonra bu malları piyasada kısa sürede ucuz fiyata satarak haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi. Hazırlanan iddianamede, Yakupreisoğlu ‘nun talimatlarıyla örgüt üyelerinin dolandırıcılıkları sahte kimlik kullanarak kurdukları şirketler üzerinden çeşitli bankalardan çek koçanı aldıkları, iş yaptıkları firmalardan çek karnesi çaldıkları anlatıldı. Bu çeklerin arkalarını da aralarında avukatların da bulunduğu birçok kişinin ismini kullanarak imzalayıp piyasaya verdikleri belirtilen çetenin bu şekilde 9 milyon TL’ye yakın vurgun yaptıkları öne sürüldü. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam