Ceviz, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Elazığ'da geçtiğimiz yıl yok denecek kadar az ürün alınan cevizde bu yıl bolluk yaşanıyor. Cevizde Keban ve Baskil ilçeleri başta olmak üzere Elazığ genelinde, geçen yıla göre rekolte ikiye katlandı. Geçtiğimiz yıl üreticisinin bile evine götüremediği cev

Ceviz, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Elazığ'da geçtiğimiz yıl yok denecek kadar az ürün alınan cevizde bu yıl bolluk yaşanıyor.

Cevizde Keban ve Baskil ilçeleri başta olmak üzere Elazığ genelinde, geçen yıla göre rekolte ikiye katlandı. Geçtiğimiz yıl üreticisinin bile evine götüremediği cevizin kilosu 25 liradan satılırken, bu sene hasadın verimli olmasıyla fiyatlar 15 liraya kadar düştü. 15 yıldır ceviz üreticiliği yapan Ahmet Kılıç, bu sene cevizde hem fiyat hem de kalite farkı olduğunu söyledi. Geçen sene Elazığ'da yerli ceviz olmadığını ifade eden Kılıç, "Genelde hep ithal ceviz satıldı. Bu sene bereket iyi, fiyatta uygun, güzel. Rekoltede de güzel, kalitede güzel. Ceviz 15 ile 20 arası gidiyor. Geçen sen bu kalitede değildi 25 liraya satıyorduk. Bu sene aynı cevizi 15 liraya satıyoruz. En azından bizim Elazığ'ın cevizidir. Yağlı ve güzeldir" dedi.

Geçtiğimiz yıl çok az ceviz olduğunu anlatan Kılıç, "Hatta ben cevizci olarak evime ceviz götüremedim. Ege cevizi geldi, ithal ceviz geldi. Onlar yağsız. Bu sene vatandaş gönül rahatlığıyla ceviz alabilir. Bu sene ceviz çok verimli, güzel ve kalitelidir. Bizim yerli cevizimiz Keban ve Baskil'den geliyor. Üretimde güzel. Ben Baskilliyim, önceden Baskil'de kayısı ağırlıklıydı ama şimdi kimse kayısı ekmiyor. Çünkü para etmiyor. kayısıcılar cevize döndüler" diye konuştu.

Cevizin tüketiminin çok faydalı olduğunu da anlatan Kılıç, "Cevizin uzmanıyız ama hekim değiliz. Duyduğumuz kadarıyla kolesterole iyi geliyormuş. Zaten kolesterol için yaş ceviz alan müşterilerim var. Sürekli gelip alıyorlar. Ondan sonra beyine ve çocuklara da çok faydası var. Mesela öğrenciler sabahları okula giderken böyle 2,3 tane ceviz içini çantasına koysalar çok güzel olur. Yani uzmanlarımızdan aldığımız bilgi budur" dedi.

Ceviz, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Ceviz, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Ceviz, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Ceviz, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam